csernoviczki éva (csernoviczki éva, )
Sport

Csernoviczki aranyat hozott Miamiból

Csernoviczki Éva arany-, Ungvári Miklós és Karakas Hedvig ezüstérmet nyert a cselgáncsozók Miamiban zajló Grand Prix-viadalán.

A budapesti Eb-n is győztes, olimpiai harmadik Csernoviczki (48 kg) előbb ecuadori riválisát verte ipponnal, majd a negyeddöntőben az orosz Kuznyecovát egy vazarival és egy jukóval. Ezt követően az elődöntőben az argentin Paretót szabálytalan fogásért gyorsan leléptették ellene, a fináléban viszont óriási csatát vívott a brazil Brigidával. Az aranycsatát végül a brazil eggyel több intése döntötte el a magyar dzsúdós javára.

Az 57 kilogrammban érdekelt, olimpiai ötödik Karakas három győzelem után léphetett tatamira a döntőben, ott azonban az amerikai Graves a hajrában sikeres karfeszítéssel legyőzte.

A londoni olimpián 66 kilogrammban második Ungvári Miklós új súlycsoportjában, a 73 kilogrammosok között remekelt a floridai viadalon: a ceglédi sportoló a döntőig mind a négy ellenfelét ipponnal győzte le, és a belga Dirk Van Tichel elleni fináléban is sokáig az történt a tatamin, amit ő akart. A meccs felénél szép, vazarit érő dobással vezetéshez jutott, ám ezt követően egy figyelmetlenség elég volt, hogy riválisa ippont érjen el, és ez Ungvári vereségét eredményezte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!