Sport

Rekord: 16 éves magyar nyert futamot a kamion-Eb-n

Major Benedek (major benedek, )
Major Benedek (major benedek, )

Major Benedek, az Oxxo Energy Truck Race Team 16 esztendős pilótája megnyerte a kamion Európa-bajnokság franciaországi fordulójának szombati második versenyét, ezzel a sorozat történetének legfiatalabb futamgyőztese lett.

Major Benedek az első futamon – amelyen csapattársa, Kiss Norbert harmadik lett – nyolcadikként zárt, így a sorozat szabályai szerint a második versenyt az első rajtkockából kezdte meg.

A fiatal pilóta tökéletesen kapta el a gördülő startot, elsőnek fordult el az első kanyarban, majd körről körre növelte az előnyét üldözőivel szemben, .s hibátlan vezetéssel rajt-cél győzelmet aratott. Kiss Norbert ezen a futamon negyedikként zárt.


Fotó: Oxxo Racing Team

“Hihetetlen ez az egész, nagyon boldog vagyok, fantasztikus érzés volt a dobogó legfelső fokán állni” – nyilatkozta Major, majd hozzátette, a jól sikerült rajt után igyekezett higgadt maradni, minden kört tökéletesen összerakni, s szerencséje is volt, mert a második helyen haladó riválisa kicsit feltartotta a mögötte érkezőket. “Nagyon köszönöm az egész csapatnak a munkát, mindenki profin dolgozik, ezért ez egy közös siker.”

Major a világ legfiatalabb kamionversenyzőjeként az idén debütált a sorozatban, és az első versenyhétvégén, az olaszországi Misanóban már pontot szerzett.

A Nemzetközi Automobil Szövetség égisze alatt futó Eb a kategória legmagasabban jegyzett sorozata, a kamionosok számára ugyanis nem rendeznek világbajnokságot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik