Sport

Szédületes csata után előnyben a Chicago

chicago blackhawks (chicago blackhawks, )
chicago blackhawks (chicago blackhawks, )

Csak a 113. percben dőlt el a Stanley Kupa-döntő első mérkőzése, hazai környezetben nyert a Blackhwaks.

Nem semmi meccsel ajándékozta meg a jégkorong szerelmeseit a Chicago Blackhawks és a Boston Bruins magyar idő szerint csütörtökön hajnalban. Az említett két csapat a Stanley Kupáért csatázik az NHL nagydöntőjében, a párharc az egyik fél negyedik győzelméig tart és most rendezték az első összecsapást, amelyről majd biztosan sokat beszélnek az elkövetkező napokban.


Fotó: AFP

A döntő előtt már sejteni lehetett, hogy szoros csatát hoz majd a finálé, azonban azt talán kevesen gondolták volna, hogy a 113. percben esik majd a győztes találat.

A vendég Boston kezdett jobban, Lucic révén pedig a második harmad kezdetén már 2-0-ra vezettek a vendégek. Az alapszakasz-győztes Chicago ugyan szépített, ám a következő találat ismét a Bruinsé volt, a harmadik harmadban 3-1-re vezettek a Bocsok. Nem adta fel a Chicago, amely két gólt ütve egyenlített, hosszabbításra mentve az összecsapást.

A ráadás első és második húsz perce csak nagy helyzeteket hozott, gólt azonban nem. A hosszabbítás harmadik felvonásában dőlt el végül a csata, egy ártalmatlannak tűnő akciót egy távoli lövés zárt le, a korongba többen is belepiszkáltak a kapu előterében, végül Shawról pattant be a győztes találatot, 4-3-ra nyert a Chicago. A 113. percben esett találattal ez lett az NHL történelmének 24. leghosszabb mérkőzése.

A rekordot egy 1936-os összecsapás tartja, amelyen a Detroit Red Wings csak a hatodik hosszabbítás 117. percében (!) tudta bevinni a győztes találatot a Montreal Maroons ellen. 1-0 lett annak a meccsnek a vége.

Eredmény – NHL, döntő, 1. mérkőzés

Chicago Blackhawks – Boston Bruins 4-3 – a harmadik hosszabbításban

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1-0, a Chicago javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik