Sport

Pocsék szervezés a bringaversenyen

Egy múlt hétvégi, washingtoni bicikliversenyen a szervezők nem álltak a helyzet magaslatán.

Vasárnap az amerikai főváros belvárosában rendeztek egy kerékpárversenyt, egy internetre felkerült videó tanúsága szerint azonban közel sem zajlott le zökkenőmentesen az esemény.

A Kristály Kupán történt egy nagyon csúnya baleset, egy, a pelotontól (főmezőny) kissé lemaradó bringás ugyanis elütötte az egyik rendezőt, aki épp a forgalmat tartotta fel. Az alábbi videón pont nem látszik az ütközés, de a helyszínen tartózkodók elmondták, nem az autós ütötte el a lányt, hanem egy kerékpáros.

De itt még korántsem értek véget a leányzó megpróbáltatásai: a mezőny eleje már visszafelé jött, a baleset helyszínét még nem biztosították, így meglepte őket, hogy a földön fekszik valaki. A többség, ha nagy nehezen is, de ki tudta kerülni a rendezőlányt, ám az egyik bringás már későn vette őt észre. Megpróbálta ugyan átugrani, de végül nekiment és ő is nagyot bukott.

A lány súlyos sérüléseket szenvedett, további két embert kellett még kórházba szállítani.

Tim Rugg volt az, akinek nem sikerült a földön fekvő fölött átugratnia. A blogjában írt is az esetről, azt fejtegette, hogy ő már régóta hangoztatja, ez a verseny nem biztonságos.

Most a saját bőrén is megtapasztalta mindezt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik