Sport

Három évre marad a hokikapitány

rich-chernomaz(1)(960x640).jpg (rich chernomaz, )
rich-chernomaz(1)(960x640).jpg (rich chernomaz, )

Bizalmat szavazott a Magyar Jégkorongszövetség (MJSZ) Rich Chernomaznak, olyannyira, hogy a junior csapatot is a gondjaira bízták.

Az MJSZ elnökségi ülésén elfogadták Rich Chernomaz megbízását a felnőtt és U20-as válogatottak szövetségi kapitányi posztjára. Az edzővel 3 évre írtak alá szerződést. A magyar kapitány egyébként a német Frankfurt Lions szakmai igazgatója is lesz az elkövetlezendő öt évben.

Chernomaz irányítása alatt harmadik helyen végzett a magyar csapat a Budapesten rendezett divízió I-es jégkorong-világbajnokságon, ezzel nem sikerült a csodaszámba menő visszatérés az A csoportba. A válogatott viszont elkönyvelhet egy történelmi győzelmet a kazah válogatott ellen. Emellett – ahogy az ülésen is kiemelték – sikerült több fiatalt is beépíteni a csapatba. Erre már csak azért is van nagy szükség, mert a vb után a válogatott két meghatározó alakja is bejelentette visszavonulását (Horváth András és Szélig Viktor), és többen vannak, akik várhatóan nemsokára követik példájukat.


Fotó: MTI / Illyés Tibor

Döntöttek a 2013/2014-es szezon hazai rendezésű tornáiról is. Az U20-as, Divízió II/A. csoportos világbajnokságot Miskolcon, az U18-as, Divízió I/B csoportos világbajnokságot pedig Székesfehérváron rendezik. A junior vb 2013. december 15-21. között, az ifjúsági vb pedig 2014. április 13-19. között lesz.

Az elnökség kisebb módosításokkal jóváhagyta az egyesületi TAO-pályázatokat 4 milliárd 433 millió forint összeggel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik