Sport

Ritka nagy verést kapott a címvédő

miami san antonio spurs (miami heat, san antonio spurs, )
miami san antonio spurs (miami heat, san antonio spurs, )

A San Antonio Spurs kosárlabdacsapata 113-77-re legyőzte a Miami Heatet a nagydöntő harmadik mérkőzésén.

Igen érdekes eddig a nagydöntő alakulása az NBA-ben. Az első mérkőzésen a San Antonio Spurs rögvest elhappolta a címvédő Miami Heat pályaelőnyét, a floridaiak azonban egy nagyarányú győzelemmel vágtak vissza, 1-1-es állással utaztak el a csapatok Texasba.

Az első félidőben a két együttes viszonylag szoros küzdelmet vívott, ám a második negyedben a Sarkantyúsok kezdtek beindulni, elsősorban Gary Neal tripláinak köszönhetően. Az egyiket a félidőt jelző dudaszó pillanatára tartogatta, ezzel lépett meg hat ponttal a Spurs.


Ahogy Leonard (jobbra) állva hagyta Allent, úgy a Spurs is a Heatet
Fotó: AFP

A harmadik negyedben indult be igazán a hazai henger, míg a Heat szenvedett, addig a San Antonio sorra szerezte a kosarakat, majd következett a záró 12 perc, amit Neal és Danny Green kosarainak köszönhetően 35-14-re (!) nyertek meg a hazaiak. A Miami végül egy 36 pontos zakóba szaladt bele, 113-77-re diadalmaskodott a Spurs, amely ismét vezet az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban. Vendégoldalról Dwyane Wade 16, LeBron James és Mike Miller 15-15 pontig jutott.

Ez volt az NBA-döntők történetének harmadik legnagyobb arányú győzelme: 1998-ban a Chicago Bulls 42-t számolt a Utah Jazzre, valamint öt esztendővel ezelőtt a Boston Celtics verte 39-cel a Los Angeles Lakerst.

„Azt kaptuk, amit megérdemeltünk” – mondta tömören Erik Spoelstra, a Miami vezetőedzője a lefújás után.

Üröm is vegyült a hazai örömbe, Tony Parker ugyanis csak 27 és fél percet tudott a parketten tölteni, mivel a combját fájlalta. A pengés irányító a második félidő elején sérült meg, és ugyan megpróbált visszatérni, inkább nem erőltette túl magát, nehogy komolyabb legyen a baj. Szerencsére a társak nélküle is megoldották a feladatot.

Eredmény – NBA-döntő, 4. mérkőzés

San Antonio Spurs Miami Heat 113-77

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2-1, a San Antoniónak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik