Sport

Kikapott a pólóválogatott, először Benedekkel

Benedek Tibor (benedek tibor, )
Benedek Tibor (benedek tibor, )

Az oroszországi Cseljabinszkban a Világliga Szuperdöntő első csoportmérkőzésén az Egyesült Államok büntetőkkel megverte a magyar válogatottat.

Eredmény – férfivízilabda Világliga, Szuperdöntő, 1. mérkőzés:

Magyarország – Egyesült Államok 14-15 – büntetőkkel (3-1, 1-2, 2-3, 3-2)

A másik mérkőzésen: Japán – Montenegró 16-15 – büntetőkkel

A Montenegró-Japán meccs hatalmas meglepetése – tudniillik nyertek büntetőkkel a japánok – után egy kellemetlenebb meglepetés következett a cseljabinszki Világligán: a magyar férfivízilabda-válogatott első alkalommal kapott ki tétmeccsen Benedek Tibor kapitánykodása mellett.

A mieink remekül kezdtek, hiszen 3-1-re megnyerték az első negyedet. Ugyanakkor 4-2-es magyar vezetés után sorozatban ötöt lőttek az amcsik, innen kellett felkapaszkodnunk, és háromgólos hátrányból sikerült is egyenlíteni.

A zárónegyedben sikerült 9-9-re menteni a meccse, de aztán a büntetőknél a magyar csapat elhibázta a hatodik próbálkozást (Madaras a második sorozat elején hagyta ki az ötöst).

Folytatás Japán ellen.

Élő közvetítésünk az alábbiakban olvasható.

12.: Nálunk viszont megszakad a sorozat, 15-14-re kikaptunk.

11: A hatodik párban sem hibáznak 15-14.

10: Varga sem bízza a véletlenre 14-14.

9.: Itt már kapusbravúrra lenne szükség – egyelőre nem jön: 14-13.

8.: Szerencsére Szívós sem 13-13.

7.: Ezek az amerikaiak egyelőre nem hajlandóak hibázni 13-12.

6.: Vámos ellövi hónalj alatt 12-12.

5.: Nagy hozzáér Bowen lövéséhez, de nem eléggé 12-11.

4.: Varga Dénes higgadt! 11-11.

3.: Belövik 11-10.

2.: Madaras sem hibázza el 10-10.

1.: USA kezd – bevágják 10-9.

Ötméteresek jönnek:

5-8. perc: Ennél feszültebb már nem is lehetne a vége, holott még csak az első meccs! Az amerikaiak kérnek időt egy perccel a vége előtt! A hátralévő időben nem született gól – 9-9 a vége – ötméteresek jönnek. A győztes 2, a vesztes 1 ponttal lesz gazdagabb.

3-5. perc: Gyors gól itt és ott is 9-9! Majd megint jönnek, de Nagy hárít. Előnyt kapunk, Benedek időt kér – előbb bejött! Járatjuk, járatjuk, majd kiküldenek még egy amerikait, de kihagyjuk a kettős fórt, amiből megúsznak – szerencsére Nagy elhalássza a labdát!

1-3. perc: Egyenlítünk!!! Bedőről fújnak fórt, amit Varga Dénes bevág 7-7! Most az amerikaiak kérnek időt – érthető! Előnyt kapnak, amit ugyan megúszunk, de utána Brown beragaszt egyet 8-7 oda. Madars szerencsére óriási góllal válaszol 8-8!

Negyedik negyed:

5-8. perc: Idő után egyből előnyt, de bizonytalankodunk a végén rosszul ejtünk – kimarad. Gyönyörűen centerezünk, de elnyomják Bátorit, a bírók sípja néma. Az újabb támadásunkból végre gól, Szívós szépít 7-5! Egy kinti bombát követően Bátori áll jó helyen és pofozza a labdát a kapuba! 7-6!! Jövünk föl, mint a talajvíz – bár ez mostabnában nem vicces… Vége a negyednek! Az utolsóban több kell a fordításhoz!

3-5. perc: Amerikai kiállítás, amit háromszor sem tudunk értékesíteni, előbb Madaras dob borzasztó kapufát, majd a kipattanót kétszer is fogja a kapus. Az ellentámadásból újra gólt kapunk, ezúttal jobb szélről, azaz balkézről Wigo eredményes 7-4. Időt kérünk!

1-3. perc: Varga Dénest küldik ki, Bowen értékesíti az előnyt 4-4, majd egy újabb támadás végén Rosenthal talál be Nagy kapujába: 5-4 oda. Megtorpantunk, ezt messziről újra Rosenthal használja ki, már 6-4!

Harmadik negyed:

3-8. perc: Előnyből Szívós növeli az előnyt 2-4! Kimaradt helyzetek itt is, ott is, majd egy kontra után amerikai előnyt, amit szép adogatás után Smith fejez be a szélről, 3-4. Ez a félidő vége is egyben.

1-3. perc: Bonnan ejt, de nem tud túljárni Nagy Viktor eszén. Támadunk, de megint kontrát fújnak ellenünk. Az újabb magyar támadás végén szabaddobásból Varga Dani “forgácsolja a kapufát”. Gór-Nagyot kiküldik, de megússzuk, majd utána 2-3-ra jönnek fel, az amerikaiak.

Második negyed:

5-8. perc: Bedőt kiállítják, de megússzuk, majd megint egy sunyi lapos messziről, ezúttal Vámos Márton és 1-2 ide! Aztán Hárai lő még egyet centerből, 1-3-el megyünk szünetre!

3-5. perc: Nagy Viktor véd egy lövés parádésan. Majd kapnak egy fórt, amit belőnek: 1-1. Tovább megy a birkózás ittis, ott is. Varga Dénes tör be a falba, de nem érkezik időben az újdonsült apuka, Hosnyánszky passza – oda a lehetőség.

1. perc: Elkezdődött, a  kapunkban Nagy Viktor és a mi hoztuk el a labdát, aztán gyorsan kontrát fújnak ellenünk. Hárai húz a kapus kezébe egyet a magyar támadóidő lejárta végén. Gyömöszöli egymást a két csapat, de egyelőre meddő a játék. De csak eddig! Varga Dénes villan és 0-1 ide!

Már lejátszották a magyar himnuszt!

A mérkőzés hamarosan, cirka 10 perc múlva kezdődik, mert a Montenegró–Japán meccs – óriási meglepetésre 16-15 lett utáni büntetőpárbaj miatt csúszás van!

Előzetes: A cseljabinszki uszoda meglehetősen pici és csak egy medence van benne. A tornát kötelezően megelőző technikai értekezleten kiderült, így nem marad túl sok idő a melegítésre: a vízben csak annyi idő tölthető, amennyi marad a kezdésig az előző összecsapás után – számolt be a szokatlan körülményekről a vízilabdázók megújult honlapja, a waterpolo.hu (ahol szintén élőben lehet követni a mérkőzést).

Öröm az ürömben, hogy a körülmények nem csak nekünk, mindenkinek szokatlanok. A magyar–amerikai találkozón a román Alexandrescu, illetve az új-zélandi Williams fújja majd a sípot. Előbbi rutinos, utóbbinak még nincs sok tapasztalata, de ami ennél fontosabb, Gianni Lonzi a technikai bizottság részéről külön felhívta a figyelmet, hogy a szimulálást, színjátékot mindenáron száműzni akarják a sportágból – meglátjuk, milyen sikerrel.

Mindenesetre a másik csoport első meccsén a szerbek 13-5-re verték Kínát. Hamarosan kezdjük élő közvetítésünket!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik