Sport

Szurkolókat tartóztattak le a Roland Garroson

tenisz (tenisz, )
tenisz (tenisz, )

A párizsi rendőrség 12 személyt vett őrizetbe a francia nyílt teniszbajnokság vasárnapi zárónapján.

A nyolcadik diadalát arató Rafael Nadal és a szintén spanyol David Ferrer döntője alatt a második legnagyobb stadionban, a Suzanne Lenglen arénában a szurkolók óriás kivetítőn követték az eseményeket. A biztonságiak több meztelen felsőtestű, maszkos nézőt átadtak a rendőrségnek, akik az azonos neműek nemrég legalizált házassága ellen tiltakoztak, és Francois Hollande elnök lemondását követelték.


Maszkos ember szaladt a pályára
Fotó: MTI/AP

A férfi egyes fináléjának otthont adó Philippe Chatrier stadionban először két, transzparenst feltartó nézőt vezettek ki a tribünről, ők a gyermekek jogainak elnyomása miatt tüntettek. Néhány perc múlva egy ugyancsak meztelen felsőtestű, maszkos férfi ugrott be a pályára Nadaltól nem messze, a tüntető egy görögtüzet is magával vitt, amely nagy füsttel égett az egyik sarokban. A hasára írt üzenet alapján ő is a gyermekek jogaiért küzdött.

A biztonságiak kivonszolták a demonstrálót, Nadal pedig kézfogással köszönte meg az intézkedést az egyik felvigyázónak. Ferrer a finálé után elmondta, hogy őt nem zavarta meg az esemény, de honfitársán látta, hogy kissé megijedt.

A finálét Nadal nyerte meg 6-3, 6-2, 6-3-ra, ezzel pályafutása során nyolcadik alkalommal nyerte meg a Roland Garrost. Korábban egyetlen férfiteniszezőnek sem sikerült nyolcszor diadalmaskodnia ugyanaz a Grand Slam-versenyen.

Videó – Volt pár zavaró tényező a döntő alatt:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik