Sport

Szenzációs győzelem a magyar ökölvívótól

ökölvívás (ökölvívás, )
ökölvívás (ökölvívás, )

A 26 esztendős Micskó Sándor a Bokszvilágtanács (WBC) regionális övét szerezte meg középsúlyban.

A civilben edzőként dolgozó, MicsK.O. becenévvel illetett ökölvívó a horvátországi Zadarba látogatott, ahol a helyiek kedvencével, a veretlen Ivan Jukiccsal mérte össze az erejét – írja a monokli.com. Micskó Sándor semmit sem bízott a véletlenre, a vasárnapi összecsapáson többszöri padlóztatás után a 7. menetben diadalmaskodott technikai KO-val.

„Az első perctől fogva nagyon éreztem a bokszot, az ellenfelem mindent megevett, ugrasztásokból, beugrásokból sokszor eltaláltam. Már a második menettől vérzett Jukic, és a meccs végéig többször számoltak rá. A menetek végén mindig nagyon megvertem őt. Rövidebb is lehetett volna a mérkőzés, de a mérkőzésvezető nagyon támogatta a hazai bokszolót, többször indokolatlanul szakította meg a meccset, hogy időt adjon neki a regenerálódásra, valamint a számolások és a küzdelem újraindítása között legalább fél perc telt el” – értékelte a mérkőzést Micskó a monokli.com-nak és azt is elmondta, hogy a hetedik menetben már esélytelen volt, hogy riválisa folytassa a mérkőzést.

A magyar öklözőnek korábban már volt egy WBF nemzetközi bajnoki címe, most pedig a WBC középsúlyú „CISBB” elnevezésű regionális övét kaparintotta meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik