Sport

László György is pénzbe ért a világbajnokságon

Először vett részt László György a Las Vegas-i póker-világbajnokságon, ahol rögtön az első versenyén pénzbe ért, ráadásul több mint hétezer dollárt zsebre is vághatott.

A World Series of Poker 14-es sorszámú versenyén hatalmas élménnyel gazdagodott egy magyar zsugás. László György élete első világbajnoki tornáján ugyanis egészen az 53. helyig jutott, ami ráadásul több mint hétezer dollárt is hozott neki a konyhára – írja a Poker.hu.

A WSOP 14-es eseménye egy 1500 dollár nevezési díjú No Limit Hold’em torna volt, amelynek első napjára 1819-en fizettek be, így alakítván ki a 2 455 650 dolláros nyereményalapot.

A hosszúra nyúlt első játéknapon egy magyar zsugás is talpon maradt, az újonc László György 30 900 zsetonnal jutott tovább, amikor is még 206 pókeres volt versenyben, akik a második napon a 198 fizetős hely eléréséért játszottak tovább.

László végül a második napon pénzbe ért, és akár esélye is lehetett volna a döntőbe jutni, de egy szerencsétlen leosztás megakadályozta ebben. A magyar zsugás élete első világbajnoki versenyén végül így az 53. pozíciót szerezte meg, ami 7538 dollárt eredményezett neki.

A győzelmet – 454 ezer dollár nyereménnyel – az amerikai profi, Jonathan Taylor húzta be, aki remek évet tudhat eddig magáénak, ugyanis 2013-ban már a WSOPC-n (a világbajnokság melléksorozata) is szerzett egy bajnoki címet, most pedig karrierje első WSOP-karkötőjét is begyűjthette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik