Sport

Ébresztő: feltámadt a Heat

miami san antonio spurs (miami heat, san antonio spurs, )
miami san antonio spurs (miami heat, san antonio spurs, )

A címvédő Miami kosárlabdacsapata 103-84-re nyert hazai pályán az NBA nagydöntőjének második mérkőzésén.

Talán csak nagyon kevesen gondoltak arra a Miami Heat és a San Antonio Spurs nagydöntője előtt, hogy lesz olyan mérkőzés, amelyen egy bizonyos Mario Chalmers viszi a prímet a dobott pontok tekintetében. Főleg nem egy olyan mezőnyben, ahol az egyik oldalon LeBron Jamesek és Dwyane Wade-ek, a túloldalon pedig Tim Duncanek és Tony Parkerek szaladgálnak. Pedig magyar idő szerint hétfőn hajnalban ez történt.

Mi is írtunk róla, hogy kedvezőtlen helyzetbe került a floridai címvédő, miután az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc első meccsét, ha szoros csatában is, de elbukta hazai pályán. A Sarkantyúsok ezúttal is kellemetlenül tapadtak ellenfelükre, ám egy harmadik végi 14-3-as rohanással a Heat megalapozott a későbbi győzelmének.


Jamesnek ismét volt pár látványos megoldása
Fotó: AFP

A San Antonio a negyedik negyedet is elbukta kilenc ponttal, a Miami így végül mondhatni kiütötte ellenfelét és egyenlített a párharcban. A hazaiak sikerének egyik kulcsa az volt, hogy 16 eladott labdába tudták belehajszolni riválisukat. Mint ahogy említettük, Chalmers volt a mezőny legeredményesebb játékosa a maga 19 pontjával. James volt ezúttal a „szárnysegéd”, 17 pont, 8 lepattanó, 7 gólpassz és 3-3 labdalopás, valamint blokk került fel a statisztikai lapjára. A Tiago Splitter elleni sapkája nagyon látványosra sikerült a negyedik negyedben.

Korántsem érezheti magát nyeregben a Miami, ugyanis a pályaelőny még mindig a Spursnél van, ráadásul a döntő sajátos lebonyolítása miatt a következő három mérkőzést San Antonióban rendezik.

Eredmény – NBA, döntő, 2. mérkőzés

Miami Heat – San Antonio Spurs 103-84

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1-1.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik