Sport

Michelisz harmadik lett Moszkvában

A túraautó-világbajnokság első orosz nagydíján a magyar pilóta az első futamon a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Michelisz Norbert a moszkvai futam szombati időmérőjén az első etapban a 12. helyen végzett, a másodikon viszont a negyediken a Hondával.

A vasárnapi első futamot rögtön az első körben meg kellett szakítani egy nagyobb baleset miatt, de az első kanyar végén már örömteli fejleménynek lehettünk tanúi: Michelisz Norbert remek rajttal a harmadik helyen haladt.


Fotó: MTI

A safety car kiállása után megszilárdultak a pozíciók, a mezőny első felében nem történt változás, így a magyar versenyző a dobogó harmadik fokára állhatott fel (ezért 15 pontot kap), mert a világbajnok Robert Huff nem tudta megelőzni.

Győzött Yvan Müller, a második helyen a pole-ból induló Tom Coronel lett.

A második futamon a hetedik helyről indulhatott Michelisz, aki a rajt után visszaesett a 9. helyre. Az élcsoportban nagy harc dúlt, és a 4. körben Coronel és Tarquini autója összeért, mindketten visszaestek. Vezetett a pole-ból induló Bennaini, mögötte Michael Nykjaer haladt, majd Huff, Müller, Oriola és Michelisz.

Két körrel a vége előtt a dán Nykjaer vezetett Müller és Bennaini előtt, majd utóbbi kicsúszott, így Michelisz az 5. helyre lépett.

Ez is maradt a végeredmény, a magyar pilóta 27 ponttal zárta az orosz hétvégét.

“Jó kis futam volt, nagyon örülök a harmadik helynek. A reggeli bemelegítés után nem számítottam arra, hogy önerőből harcolhatunk a dobogóért. Reménykedtem az esőben, de be kell, hogy lássam, eső nélkül is jól működött az autó. Nagyon örülök ennek a dobogónak, mert ez a negyedik versenyhétvége ahol sikerül elcsípni egy dobogós helyezést, nagyon élveztem a verseny minden egyes percét” – mondta Michelisz Norbert a vasárnapi futamok után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik