Sport

Újabb uszodába tört be a vízilabda

27 év után először lehetett vízilabdázni a Nyéki Imre Uszodában.

Családi sportnapot rendeztek a fővárosi XI. kerületében, a Nyéki Imre Uszodában, a fő esemény a Ferencváros és az OSC gálamérkőzése volt – írja a waterpolo.hu. Az eseményen részt vett Simicskó István, sportért felelős államtitkár és dr. Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnöke is.

Nem véletlen, hogy a két sportvezető a tiszteletét tette a főváros XI. kerületében található uszodában, ugyanis a 27 esztendős létesítményben korábban nem tűrték meg a vízilabdát – mostanáig.

„Óriási lépés, hogy ez a helyzet most megváltozik, köszönöm azoknak, akik ezt lehetővé tették, legfőképpen dr. Hoffmann Tamás polgármesternek”mondta Kemény a szövetség honlapjának.

Az OSC csapatának székhelye lesz a nemrég megújult Nyéki, a csapat már az utolsó három bajnokiját is itt játszotta. Hoffmann Tamás polgármester elmondta, a klubbal már hónapok óta tart az együttműködés, a kicsik képzése pedig már el is kezdődött.

„Szeretnénk egy komoly vízilabdás bázist kialakítani a kerületben. 140 ezren laknak Újbudán, az agglomerációval együtt negyedmillió ember számára ez az egyetlen uszoda a környéken. Az, hogy egy OB I.-es csapat működik majd itt, tökéletes alap a sportág népszerűsítésére” – mondta Hoffmann.

„A közös tervek között szerepel egy 33 méteres nyitott medence felépítése, amely télen sátorral lenne fedve, így folyamatosan megmaradhat a vízfelület az úszók számára is. Ez egy, másfél év múlva épülhet meg. Az OSC sajátos utat jár be, az ár-érték arányt tekintve a miénk a legjobb költségvetés, és így is döntetlent játszottunk a Debrecennel, a Honvéddal és megszorítottuk a Vasast. Az infrastrukturális, szervezeti és a XI. kerületi önkormányzati hátterünk visszaadhatja az OSC régi fényét. A kerület ráadásul támogatja a fiatalok továbbtanulási szándékait is” – ezek már Ürögi Zsolt szavai, aki az OSC szakosztályvezetője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik