Sport

Itthon a pólós lányok, Merész szerint félig tele a pohár

Hazatért Pekingből a magyar női vízilabda-válogatott, a negyedik hely nem kudarc.

A Liszt Ferenc Repülőtéren péntek este fél nyolc előtt néhány perccel szállt le a magyar lányokat hazahozó zürichi járat, 23 órát utaztak a vízilabdáztók Pekingből – írja a waterpolo.hu oldal.

A Világliga döntőjén Kína, Oroszország és az Egyesült Államok mögött a 4. helyen végzett a csapat, melynek tagjai azt mondják, nem csalódás a helyezés.

“Voltak hibáink, még az amerikaiak elleni bronzmeccsen is, ezeket kell lefaragni, és a későbbiekben a védekezésünket a lehető legtökéletesebbre fejleszteni. Összességében ez egy nagyon kemény hat nap volt, hat meccsel, kemény edzőtábor hangulata volt a tornának. Pozitívum, hogy az ausztrálokat meg tudtuk verni, ráadásul büntetőkkel, ami mindig idegőrlő dolog” – mondta Keszthelyi Rita, a csapat egyik vezéregyénisége.

“A lányok sokkal szenzitívebbek, mint a fiúk, egy negyedik helyet általában udarcnak élnek meg. Mondtam nekik, hogy ez a pohár inkább félig tele van, minthogy félig üres lenne. Különösen a fiatalok nyújtottak nagyon jó teljesítményt” – mondta Merész András szövetségi kapitány, aki két nap pihenőt ad a lányoknak, majd hétfőn – az árvíz miatt – a Kőér utcában folytatódik a világbajnoki felkészülés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik