Sport

Turmezey Péter 13. lett a világbajnokságon

Poker(960x640)(9).jpg (póker)
Poker(960x640)(9).jpg (póker)

Magyarország megszerezte második világbajnoki helyezését, miután Turmezey Péter a 6-max tornán a 13. helyig jutott.

Bár közel járt a hatfős döntőhöz, végül a 13. hellyel kellet beérnie Turmezey Péternek a World Series of Poker 11-es versenyén. A magyar zsugás 17 657 dollárt, nagyjából négymillió forintot nyert így is – írja a Poker.hu.

Összesen 924 játékos nevezett a 2 500 dolláros 11-es számú tornára a Las Vegasi póker világbajnokságon. A több mint kétmillió dolláros nyereményalapon 108 fő osztozott, az ismertebb pénzbeérők között ott lehetett Chris Moorman, Jeff Lisandro, Justin Zaki, Andrey Pateychuk, Steve O’Dwyer, Andrew Lichtenberger és David Sklansky is.

A magyarok szeme azonban nem rájuk, hanem Turmezey Péterre szegeződött, aki a döntőt jelentő harmadik napra is tovább tudott jutni, ahol harcba szálhatott a hatfős fináléba jutásért.

Sajnos nem úgy jött össze számára a végjáték, ahogy szerette volna, zsetonjai nagy részét gyorsan elvesztette a döntő napon. Megmaradt chipjeit kettes párra tette fel, amit Scott Clements A-J kombinációval megadott, és a J-9-7-A-3 közös lapokon legyőzte Turmezeyt.

A magyar zsugás a 13. helyen fejezte be a versenyt, ami egyben hazánk idei második világbajnoki pontszerzését jelentett, míg Turmezey 17 ezer dollárral, nagyjából négymillió forinttal növelte pénztárcája tartalmát.

A győzelmet és a 473 ezer dolláros fődíjat az amerikai Levi Berger szerezte meg, aki a párbajban épp Clements-t gyűrte le, aki szintén elképesztő összeget, 292 ezer dollárt vághatott zsebre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik