Sport

Sérült kézzel is bronzérmes a magyar bokszoló

harcsa zoltán (harcsa zoltán, )
harcsa zoltán (harcsa zoltán, )

A 75 kilogrammosok között szereplő Harcsa Zoltán bronzérmet szerzett a minszki ökölvívó-Európa-bajnokságon, mivel a pénteki elődöntőben sérülés miatt feladta a Bogdan Juritoni elleni találkozóját.

A kispestiek olimpiai ötödikje az első menet nagy részében jobban bokszolt világbajnoki bronzérmes román riválisánál, ám fél perccel a szakasz vége előtt megsérült a keze. Harcsa a szünetig még kibírta, majd a pihenő után folytatta az összecsapást, ám ezután nem sokkal fájdalmas arccal megállt, az orvosi vizsgálat után pedig a meccs véget ért.

Szántó Imre tanítványának bal keze még a szerdai negyeddöntőben sérült meg, így állt ki Juratoni ellen. Sajnos Harcsa a küzdelemben rásérült az amúgy sem egészséges kezére. A 20 éves bokszoló pályafutása első felnőtt világversenyes érmét szerezte meg Minszkben.

Este a 60 kilós Varga Miklós a hazai Vazgen Szafarjanc ellen lépett ringbe. A magyar bokszoló remekül harcolt, de ez is kevés volt a sikerhez, hiszen az első két menetet is elveszítette, így legalább két ponttal, vagyis nagyon nagy fölénnyel kellett volna megvernie fehérorosz ellenfelét.

Ez nem jött össze Vargának, de így sincs oka a panaszra, hiszen ő is bronzérmesként zárta a kontinenstornát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik