Sport
újpest sporttelep (újpest kajak-kenu)

Az árvíz miatt súlyos a helyzet a kajakosoknál

Dobos Sándor
Dobos Sándor

újságíró. 2013. 06. 07. 10:34

Nemsokára Európa-bajnokság, de több kajak-kenu sporttelepen is kritikus a helyzet az árvíz miatt.

A Duna rendkívüli áradása a folyó menti kajakos sporttelepeket is érzékenyen érinti. Szinte minden évben ki kell pakolni az öltözőket, székházakat, de idén a szokottnál is körültekintőbbnek kell lenni.

A válogatott sportolók nagy része már a Tiszán, Szolnokon készül, míg az ifi és U23-as Eb-válogatók miatt mások Szegeden edzenek a világeseményekre.

Győrben már szerdától tilos vízre szállni, Budapesten pedig készülnek az árhullám tetőzésére, több ifjúsági sportoló is homokzsákokat pakolt a Római-parton és az Újpest Tímár utcai vízitelepén. Hasonló a helyzet a Népszigetnél, több klubnak is működik ott telepe. Az MTK már ki is költözött onnan (ott egyébként a Duna átlagos szintje 4 méter, most pedig 8-ra készülnek).

kajak, kenu (kajak, kenu, )
A győri sporttelep
Fotó: Facebook

Az MTK szerint három-négy hétig is eltarthat, míg levonul az ár, de az biztos, hogy a telep földszinti helyiségeit teljesen elönti a víz. Sok egyesületnek be kell kéredzkedni egy teleppel rendelkező klubhoz, ilyen a csepeli egyesület.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség is segíteni próbál, a szövetség elnöke, dr. Baráth Etele pénteken közleményben kérte a sporttársakat, segítsék egymást.

„Az árvízre tekintettel a tagszervezeteink részére térítésmentesen biztosítjuk a Kolonics Vízitelep használatát keddtől az árvíz levonulásáig. A költözéshez rendelkezésre bocsátjuk a szállítóeszközeinket is, amennyiben szükséges.

Vizsgáljuk annak lehetőségét, hogy az árvíz okozta esetleges jelentős, tagszervezeti károk enyhítésére forrást találjunk az MKKSZ költségvetésében. A befogadó tagszervezeteinknél jelentkező pluszköltségeket (például a megnövekedett áramfogyasztás stb.) megtérítjük, valamint hozzájárulunk a bajba került tagszervezeteink ‘költözési’, szállítási költségeihez” – írta a sportvezető.

újpest sporttelep (újpest kajak-kenu)

Az Újpesti TE sporttelepén is védekeznek

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Bengaluru, 2018. április 18.
Gyertyás virrasztáson vesz részt egy nő egy csoportos nemi erőszak és gyilkosság áldozatául esett nyolcéves indiai lány emlékére Bengaluruban (korábban Bangalor) 2018. áprlilis 17-én. A nomád törzsben élő lány 2018 januárjában halt erőszakos halált az észak-indiai Dzsammu állam Kathua körzetében. (MTI/EPA/Dzsagadis Nv)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.