Sport

A Merész-lányok negyedikek lettek a Világligában

Antal-Dora(960x640)(1).jpg (antal dóra, )
Antal-Dora(960x640)(1).jpg (antal dóra, )

A magyar női vízilabda-válogatott egy góllal elveszítette a pekingi bronzmeccset az Egyesült Államok ellen.

A magyar női vízilabda-válogatott remekül szerepelt az Világligága pekingi szuperdöntőjében, függetlenül a csütörtöki bronzmérkőzéstől.

Az első találkozón egy góllal verte Oroszországot, majd ugyancsak egy góllal Kínát, a házigazdát. Ezt követően jött egy 10-7-es vereség az Egyesült Államoktól, ugyanakkor a negyedik sorsdöntő meccsen egy büntetőkkel megnyert meccs az ausztrálok ellen.

A döntőbe jutásért az oroszok voltak az ellenfelek, de ezúttal nem ment a lányoknak, így jöhetett a bronzmeccs az olimpiai bajnok Egyesült Államok ellen. Érdekesség, hogy a döntőt az a Kína és Oroszország játszotta, amely csapatokat a csoportban megverte a válogatott.

A mieink a korábbi meccseken csodás feltámadásokat mutattak be, a harmadik helyért folytatott találkozón viszont parádésan kezdtek.


Keszthelyi Rita, a magyarr válogatott egyik legjobbja
Fotó: MTI

Az első negyedet 4-1-re megnyerték Szűcs Gabrielláék, és még a nagyszünetben is vezettünk 5-3-ra. Pocsékra sikeredett viszont a harmadik negyed, amelyet 5-1-re megnyert az amerikai válogatott. Így 8-6-os amerikai vezetés mellett kezdődhetett az utolsó negyed.

Sőt, 9-6-ra ment az USA 4:30-cal a vége előtt. Akkor azonban jött Antal Dóra, és két gólt vágva egy gólra hozta fel a magyar válogatottat. Csakhogy jött egy amerikai gól és egy kontra, így elúszni látszott a bronz.

Aztán 1:40-nel a vége előtt Keszthelyi Rita lőtt szép gólt, majd kivédekeztünk egy amerikai emberelőnyt, és támadhattunk az egyenlítésért. Ez nem sikerült, ráadásul az utolsó támadásnál, 20 másodperccel a vége előtt elvették a magyar csapattól a labdát.

Győzött az Egyesült Államok, a mieinknek a 4. hely jutott. Majd a barcelonai világbajnokságon…

Eredmény – női vízilabda Világliga, a 3. helyért:

Magyarország – Egyesült Államok 9-10 (4-1, 1-2, 1-5, 3-2)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik