Sport

Ők utaznak a Világliga-szuperdöntőre

Benedek Tibor (benedek tibor, )
Benedek Tibor (benedek tibor, )

Benedek Tibor, a magyar vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette a Világliga-szuperdöntőre készülő keretet.

Nemzeti csapatunk június 11-én kezdi meg a menetelést a legjobbak között. A Benedek-csapat sorban az Egyesült Államok, Montenegró és Japán legjobbjaival méri össze erejét.

“Volt egy alapvető elképzelésem, amelyet az évközbeni teljesítmények – klubok, válogatott – alakítottam ki, nem hagyatkozhattam kizárólag a mostani három-négy edzésre. Persze, azért fontos volt a szerda esti kétkapu is, ami végül is megerősített a döntésemben. Elmondtam a játékosoknak is, ez csak egy állomás, ez továbbra is egységes tizennyolcas keret, amiből a kihirdetet tizenhárom utazik, ám ez nem veheti el senkinek a kedvét. Nagyon hosszú ez a nyár, szó sem lehet róla, hogy már a második héten eldöntsük, kikből áll másfél hónap múlva a világbajnoki csapat” – mondta Benedek.

A csapat vasárnap utazik el Oroszországba. Moszkvában töltenek egy éjszakát, majd tovább repülnek Cseljabinszkba, a Világliga-szuperdöntő helyszínére.

A magyar csapat kerete

Kapusok: Nagy Viktor, Decker Attila.
Mezőnyjátékosok: Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Vámos Márton, Madaras Norbert, Hosnyánszky Norber, Varga Dénes, Varga Dániel, Hárai Balázs, Bedő Krisztián, Szivós Márton, Bátori Bence.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik