Sport

Micheliszék oda mennek, ahol még nem jártak

Augusztusban debütál a túraautó-világbajnokságon az argentínai versenyhétvége.

A 12 helyszínes WTCC-sorozat 2013-as szezonjának indulása előtt már voltak kérdőjelek a brazil futamok megrendezése kapcsán, ám végül visszahelyezték a naptárba. A szervezők végül ismét meggondolták magukat, a héten pedig bejelentették, hogy a nyolcadik versenyhétvégét szambaország helyett Argentínában rendezik meg.


Fotó: MTI

“Logisztikai okok miatt döntöttünk amellett, hogy átköltöztetjük a versenyt Argentínába. Ugyanakkor továbbra is szoros a kapcsolatunk a brazilokkal, terveink szerint jövőre mind a két dél-amerikai pálya szerepelne a kiírásban” – mondta Marcello Lotti, a túraautó-világbajnokság általános igazgatója.

A Michelisz Norbert révén magyar pilótát is a mezőnyben tudó WTCC korábban még sosem látogatott el Argentínába, augusztus 4-e lesz az első alkalom.

A versenyhétvégének az ország északi részében fekvő Termas de Río Hondo város pályája ad majd otthont. Az aszfaltcsíkot már 2008-ban átadták, tavaly pedig megnövelték a hosszúságát, amely immár 4,4 kilométer hosszú. Ezen felül modernizálták a kiszolgáló egységeket és a felszereléseket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik