Sport

Magára talált a címvédő

Jonathan Quick (jonathan quick, )
Jonathan Quick (jonathan quick, )

A címvédő Los Angeles Kings 3-1-re legyőzte a vendég Chicago Blackhawks csapatát, így összesítésben 2-1-re szépített az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) Nyugati főcsoport döntőjében.

Az alapszakaszban első helyen végzett és 2010-ben bajnok Chicago már a 4. percben hátrányba került, és a folytatásban is alig tudott helyzetet kialakítani. A házigazda a 27. percben megduplázta előnyét a gólerős orosz hátvéd, Vjacseszlav Vojnov révén.

A Blackhawks 34 másodperccel a második harmad vége előtt szépített Bryan Bickell jóvoltából. A végeredményt egy üres kapus góllal állította be a kaliforniai gárda, amely a rájátszásban nyolc, összesítésben pedig tizenöt összecsapás óta veretlen hazai jégen.

A kaliforniai gárda a playoff első köréből úgy jutott tovább a St. Louis Blues ellenében, hogy az első két idegenbeli mérkőzését elveszítette. A Chicago öt diadal után kapott ki ismét.

A keleti fináléban a 2011-es Stanley Kupa-győztes Boston Bruins 2-0-ra vezet a legutóbb 2009-ben bajnok Pittsburgh Penguins ellen, a következő két felvonást Bostonban rendezik.

NHL, Nyugati főcsoport, döntő, 3. mérkőzés, eredmény:

Los Angeles Kings Chicago Blackhawks 3-1

Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharcban 2-1-re vezet a Chicago. A következő mérkőzés magyar idő szerint péntek hajnalban lesz, ugyancsak Los Angelesben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik