Sport

Két magyar bokszoló már biztos érmes

harcsa zoltán (harcsa zoltán, )
harcsa zoltán (harcsa zoltán, )

Harcsa Zoltán után a 60 kilogrammosok között szereplő Varga Miklós is bejutott az elődöntőbe, ezzel már biztosan dobogós helyen végez a minszki ökölvívó Európa-bajnokságon.

Varga a negyeddöntőben az olasz Donato Cosenzát győzte le egyhangú pontozással (29-28, 30-27, 30-27), így 2008 után ismét éremmel térhet majd haza kontinensviadalról.

A szerda esti program másik magyarja, az 52 kilósok kategóriájában érdekelt Kalucza Norbert egyhangú pontozással (30-27, 30-27, 30-27) kikapott az azeri Elvin Mamisadától, így búcsúzott.

Még délután lépett szorítóba Ungvári István és Nagy Krisztián, de sajnos mindkét öklözőnk vereséget szenvedett: már a szerdai versenynap előtt lehetett tudni, hogy mindkettejüknek óriási bravúrra lenne szüksége az elődöntőbe kerüléshez.

Ungvárinak a 2010-es Eb-győztes, kétszeres olimpiai bronzérmes ír Patrick Barnes, míg Nagynak a szintén ír, a londoni játékokon második, a legutóbbi két világbajnokságon harmadik John Joe Nevin volt az ellenfele.

A 75 kilós Harcsa Zoltán viszont már szintén érmes: Szántó Imre olimpiai ötödik tanítványa keddi, nagyon nehezen kivívott sikere után a nyolc között a szerb Aleksandar Drenovakkal találkozott. Harcsa ezúttal már meggyőzőbb volt, mint egy nappal korábban, s végül egyhangú pontozással (29-28, 30-27, 29-28) nyerte meg a találkozót.

A csütörtöki szünnapot követően az elődöntőkre pénteken kerül sor.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik