Sport

Homokzsákot pakoltak a magyar hokisok

Bartalis István (bartalis istván, )
Bartalis István (bartalis istván, )

Az inline-világbajnokság mezőnye Drezdában vette fel a harcot az árvízzel.

Szászországot is árvíz sújtja, nem kivétel ez alól Drezda, az “Elba Firenzéje” sem. A város egyetlen nyitva lévő sportlétesítménye az EnergieVerbund Arena, ott rendezik az inline-világbajnokságot. Szerdán szünnapot tartottak a vébén, a résztvevő csapatok pedig egyből a helyiek segítségére siettek és homokzsákokat pakoltak.


Bartalisék (28-as) munkában
Fotó: Facebook

“Napról napra látjuk a saját szemünkkel, ahogyan nő a vízállás, egyértelmű volt, hogy jövünk segíteni” – mondta a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) honlapjának Németország csapatkapitánya, Georg Holzmann.

Nem csak a házigazdák vették ki a részüket a munkából, hanem a világbajnokságon részt vevő másik 15 nemzet hokisai, így a magyarok is.

A mieink a divízió I-es mezőnyben, a D csoportban szerepelnek. Bartalis Istvánék három csoportmérkőzés alatt kétszer nyertek (egyszer hosszabbításban), egy ízben pedig kikaptak, a második helyen végeztek. A magyarok a negyeddöntőben Horvátország ellen lépnek pályára csütörtökön.

A magyar inline-válogatott kerete

Kapusok: Kiss Tamás, Sájevics András

Hátvédek: Lencsés Tamás, Revák Zoltán, Erdélyi Tamás, Orbán Attila, Bontovics Márton, Borbás Gergely

Csatárok: Bartalis Balázs, Bartalis István, Rafaj Attila, Kiss Ákos, Feil Arnold, Szappanos Dávid, Peterdi Imre, Fekecs Norbert

Szövetségi kapitány: Miroslav Vybiral

Ajánlott videó

Olvasói sztorik