Sport

Előrehozott döntő a Roland Garroson

Rafael-Nadal(650x433)(1).jpg (rafael nadal, )
Rafael-Nadal(650x433)(1).jpg (rafael nadal, )

Rafael Nadal és Novak Djokovic is bejutott a francia nyílt teniszverseny elődöntőjébe. Egymás ellen játszanak.

Stanislas Wawrinka egy maratoni csatával a lábában érkezett a Rafael Nadal elleni negyeddöntőbe: a kilencedik helyen kiemelt svájci kétszettes hátrányból ejtette ki a francia Richard Gasquet az előző körben.


Fotó: AFP

Mondhatnánk, hogy Wawrinka a fáradtság miatt nem tudta felvenni a versenyt a spanyolok korábbi világelsőjével, ám az igazság az, hogy Nadal remekül játszott. Időnként hatalmas sprinteket vágott le egy-egy labdáért, látszott, hogy ezt a mérkőzést nem fogja elbukni. A 6-2-re megnyert első és a 6-3-as második játszma után Nadal már 5-0-ra is vezetett, mikor a svájci szépíteni tudott, 6-1 lett a felvonás vége. A spanyol 1 óra és 26 perc alatt harcolta ki a legjobb négy közé jutást.

A világelső Novak Djokovic közben a torna meglepetésemberével, a veterán Tommy Haasszal mérkőzött meg. A német a simán elbukott első szett után a másodikban és a harmadikban is megszorongatta a szerbet. A harmadik játszmában Djokovic kétszer adogathatott a győzelemért, másodikra nem hibázott, 6-3, 7-6, 7-5-re nyert 2 óra és 13 perc alatt. A meccset a helyzsínen nézte meg Leonardo DiCaprio is.

A hölgyek szerdai eredményeiről ITT olvashatsz.

Eredmények – Roland Garros, neyeddöntők, férfiak

Djokovic (szerb, 1.) – Haas (német, 12.) 6-3, 7-6 (7-5), 7-5
Nadal (spanyol, 3.) – Wawrinka (svájci, 9.) 6-2, 6-3, 6-1

Az elődöntőben: Djokovic – Nadal, Tsonga (francia, 6.), Ferrer (spanyol, 4.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik