Sport

Világliga-elődöntőben a vízilabdázó lányok!

A magyar női vízilabda-válogatott büntetőkkel legyőzte Ausztrália legjobbjait a Világliga Pekingben zajló nyolccsapatos szuperdöntőjében.

Merész András szövetségi kapitány együttese “bealudt”. A Világliga negyeddöntőjében az első negyedet követően ugyanis négygólos hátrányba került az Ausztrálokkal szemben – számol be a szövetség megújult honlapja, a waterpolo.hu.

A tavaly remeklő, az Európa-bajnokságon bronzérmet, majd a londoni olimpián negyedik helyezést elérő, szép jövő előtt álló csapat 2-6-os hátrányból a félidőre egy gólra felzárkózott (8-9), de az utolsó negyedet már újra kétgólos hátrányból kezdte (9-11).

Szerencsére maradt erő és hit a Merész-lányokban, mert a záró negyedet 4-2-re megnyerték, így a rendes játékidőben 13-13-as döntetlennel végeztek.

A Világliga szabályai annyiban eltérnek a szokásostól, hogy hosszabbítás helyett azonnali büntetők következtek, amit a magyar csapat 4-3-ra megnyert. Ezzel válogatottunk bejutott az elődöntőbe, ahol szerdán az orosz-spanyol negyeddöntő győztesével találkozik.

Világliga, Peking, negyeddöntő, eredmény:

Magyarország-Ausztrália 13-13 (2-6, 6-3, 1-2, 4-2) büntetőkkel 4-3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik