Sport

Tsonga megálljt parancsolt Federernek

Jo-Wilfried Tsonga (jo-wilfried tsonga, )
Jo-Wilfried Tsonga (jo-wilfried tsonga, )

A francia Jo-Wilfried Tsonga három szettben legyőzte a svájciak korábbi világelsőjét a Roland Garros negyeddöntőjében.

Sokan, köztük maga Jo-Wilfried Tsonga is úgy vélte, ez lehet az a nap, amikor ismét legyőzi Roger Federert. Az örökmérleg nem a gall sikerét jósolta, ugyanis korábbi 12 találkozójukból csak hármat tudott behúzni.


Tsonga meglepte Federert
Fotó: AFP

Az egykori világelső vezetett is az első szettben 4-2-re, ám a francia fordítani tudott, majd meg is nyerte a felvonást 7-5-re. Ekkor már érezni lehetett, hogy itt valami készülőben van. Federer pontatlan játéka a második játszmában folytatódott, közben pedig Tsonga magabiztosan teniszezett, el is húzott gyorsan 3-0-ra. Ellenfele nem tudott visszakapaszkodni, így 1 óra és 14 perc után már 2-0-ra vezetett a nyert szettek tekintetében a hazai játékos.

A harmadik felvonás egy-egy brékkel indult, majd 3-3-ig fej fej mellett haladtak a felek, ekkor pedig újra Tsonga vette el ellenfele adogatását. Ezt követően egyből hozta a sajátját, majd két mérkőzéslabdához jutott, miközben Federer szervált. A svájci az elsőt még kivédekezte, a másodiknál azonban hosszút ütött, így kiesett a negyeddöntőben. Tsonga pályafutása során először jutott be a Roland Garroson a legjobb négy közé. Ez a bravúr 1 óra és 51 perc alatt jött össze neki.

A másik mérkőzésen David Ferrer harcolta ki a továbbjutást, a spanyol nagyon simán intézte el honfitársát, Tommy Robredót. A 6-2, 6-1, 6-1-gyel véget érő összecsapás mindössze 1 órát és 25 percet tartott.

Eredmények – Roland Garros, férfiak, negyeddöntő

Ferrer (spanyol, 4.) – Robredo (spanyol, 32.) 6-2, 6-1, 6-1
Tsonga (francia, 6.) – Federer (svájci, 2.) 7-5, 6-3, 6-3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik