Sport

Serenát is meg lehet szorongatni

Serena Williams (serena williams, )
Serena Williams (serena williams, )

Az amerikai világelső megizzadt orosz riválisa ellen, de ott van a Roland Garros elődöntőjében.

Serena Williams az utóbbi időben tőle megszokott – szédületes – formában kezdett Szvetlana Kuznyecova ellen, a világelső így mindössze 28 perc alatt nyerte meg az első szettet 6-1-re. Az orosz teniszező az első játszma után ápolásra szorult, de folytatni tudta a játékot.

A második játékrész az első abszolút ellentéte volt, Kuznyecova sorra nyerte meg a gémeket, az amerikai csak 4-0-s hátrányban tudott szépíteni, 6-3-ra bukta el a felvonást. A harmadik szettben 2-1-es hátrányban is volt Williams, ekkor el tudta venni ellenfele adogatását, zsinórban négy nyert játékkal pedig 5-2-re módosította az állást.


Fotó: MTI / EPA

Kuznyecova ekkor még hozni tudta a szervajátékát, de Serena sikerrel adogatott a meccs megnyeréséért, így – érvényesítve a papírformát – bejutott az elődöntőbe. Williams két nyert mérkőzésre van attól, hogy 2002 után ismét diadalmaskodjon a Roland Garroson.

Williams ellenfele az ötödik helyen kiemelt Sara Errani lesz, aki kisebb meglepetésre két szettben intézte el a lengyel Agnieszka Radwanskát. A két hölgy az első játszmában 3-3-ig fej fej mellett haladt, az olasz ekkor brékelőnybe került, aminek köszönhetően 6-4-re megnyerte a felvonást.

A második játékrészben a felek oda-vissza vették el egymás adogató játékait, összesen nyolcszor (!) brékelték egymást. Rövidítésben dőlt csak el a szett, Errani a második meccslabdáját értékesítve jutott be az elődöntőbe. A 26 esztendős olasz tavaly döntőt játszott Párizsban, de kikapott az orosz Marija Sarapovától.

Eredmények – Roland Garros, nők, negyeddöntő

Williams (amerikai, 1.) – Kuznyecova (orosz) 6-1, 3-6, 6-3
Errani (olasz, 5.) – Radwanska (lengyel, 4.) 6-4, 7-6 (8-6)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik