ökölvívás (ökölvívás, )
Sport

Nagyszerű nap az ökölvívó-Eb-n

Négy magyar bokszoló is bejutott a negyeddöntőbe a minszki ökölvívó Európa-bajnokságon.

A 2008-ban Eb-harmadik Ungvári István (49 kg) kemény meccset vívott a lengyel Dawid Jagodzinskivel, a kiélezett küzdelemben azonban mindhárom menetben valamivel a magyar volt a jobb. A pontozók is így értékelték a küzdelmet, egyhangúlag (30-27, 30-27, 30-27) hozták ki győztesnek.

Varga Miklós (60 kg) – Ungvári hajdúsámsoni klubtársa – szintén nagy csatára kényszerült az ugyancsak lengyel Mateusz Polskival szemben, aki az első menetben egyértelműen jobbnak is tűnt kétszeres olimpikon magyar ellenfelénél. Varga aztán a folytatásban összeszedte magát, s a meccs második felében ellenfele fölé nőtt. Az ütközet képét jól tükrözte a pontozók ítélete, Vargát ugyanis 2:1 arányban (28-29, 29-28, 30-27) látták jobbnak.

Az olimpiai ötödik bokszoló, Harcsa Zoltán (75 kg) nagyon szoros mérkőzést vívott az örmény Armen Hovikjannal, aki egyenrangú ellenfele volt a kispesti sportolónak. Szántó Imre tanítványa végül megosztott pontozással (29-28, 28-29, 30-27) győzött, s szerdán már az éremért léphet ringbe.

Nagy Krisztián (56 kg), a szolnokiak sportolója szintén remekül bokszolt a német Omar El-Hag ellen, és – némileg váratlanul – magabiztos győzelmet aratott. Nagy mindhárom pontozónál nyerte a meccset, egyiküknél 30-27-re, míg a másik kettőnél 29-28-ra győzött.

A negyeddöntőben az olimpiai ezüstérmes ír John Joe Nevin vár rá.

Legközelebb szerdán lépnek szorítóba a magyar bokszolók, ám akkor már a négy közé jutás, vagyis a biztos érem lesz a tét.

Ajánlott videó