Sport

Francia sztárt igazolt a Barcelona

nikola karabatic (nikola karabatic, )
nikola karabatic (nikola karabatic, )

A katalán együttesben folytatja pályafutását a francia balátlövő, Nikola Karabatic. A Pays d'Aix csapatától érkezik a francia kézis.

A Barcelona kézilabdacsapatában folytatja a pályafutását a francia válogatottal olimpiai, világ- és Európa-bajnok Nikola Karabatic, akit szerdán mutatnak be hivatalosan. A 29 éves világklasszis a 2016/17-es szezon végéig szóló, négyéves szerződést írt alá. A balátlövő egy francia kiscsapattól érkezik.

Korunk egyik legjobb játékosa 2012 őszén bundabotrányba keveredett, ezért januárban felbontotta szerződését a Montpellier csapatával.

A közel két méter magas átlövő kétszeres Bajnokok Ligája-győztes – egyet a Montpellier-vel, egyet a Kiellel nyert –, négyszeres német és hétszeres francia bajnok. 2007-ben a világ legjobb játékosává választották, a 2012/13-as szezonban pedig a francia liga legjobbja lett.

Karabaticnak lesz egy honfitársa is Barcelonában, mivel a szintén válogatott Cédric Sorhaindo ugyancsak a gránátvörös-kékeket erősíti majd. A hírek szerint Karabaticot több mint 500 ezer euróért szerezte meg a Barca, így a spanyol bajnokság legdrágább játékosa lett.

Az idei Bajnokok Ligája ezüstérmese azt tervezi, hogy leigazolja a korábbi veszprémi, jelenleg Atletico Madrid-játékost, Kiril Lazarovot is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik