Sport

Feljelentést tett az úszószövetség a molesztálási ügyben

Szepesi Nikolett könyve indította el a lavinát, a szövetség lépett.

A Magyar Úszó Szövetség a fegyelmi bizottsága vizsgálatának eredményeként ismeretlen tettes ellen tett rendőrségi feljelentést a Szepesi Nikolett könyvében megjelentek, valamint a begyűjtött információk alapján a már visszavonult versenyző molesztálásával összefüggésben.

A szövetség a múlt hét közepén közölte: vizsgálatot indított azzal kapcsolatban, hogy állítása szerint Szepesi Nikolettet kiskorúként, hajdani klubja, a Bp. Spartacus sportolójaként 13 esztendeje szexuálisan zaklatták az uszodában.

“Szövetségünk változatlanul nem kíván Szepesi Nikolett magánéletének intim részleteivel foglalkozni, de megjelent a könyvében, hogy tizenhárom évvel ezelőtt az uszodában molesztálták” – mondta múlt szerdán Gyárfás Tamás szövetségi elnök, aki egyszersmind sajnálatosnak nevezte, hogy ezt annak idején az úszó nem jelentette.

“Ennek ellenére tűrhetetlen és elfogadhatatlan, hogy egy gyermek helyzetével bárki bármikor visszaéljen” – szögezte le akkor és hozzáfűzte, a sportvezetőknek mindenkori kötelességük, hogy garantálják a rájuk bízott tanítványok biztonságát.

A 26 éves, Európa-bajnoki bronzérmes Szepesi Nikolett napokban megjelent, Én, a szexmániás című könyvében tett említést arról, hogy 13 esztendősen szexuális zaklatásnak volt kitéve az uszodában.

Később mások is jelezték, velük is megtörtént, hogy szexuálisan zaklatták őket.

Azt is lehet tudni, kit vádol Szepesi: Bacsa Istvánt, akit csak Kicsi bácsinak neveztek az uszodában. Az érintett masszőr tagad, Turi György mesteredző pedig azt tagadja, hogy akkoriban tudott az esetekről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik