Sport

Djokovicra csak ráijeszteni tudtak

novak djokovic (novak djokovic, )
novak djokovic (novak djokovic, )

A szerb világelső az első szettet még elveszítette a Roland Garros nyolcaddöntőjében, ám végül magabiztos teljesítménnyel jutott tovább.

Az első helyen kiemelt Novak Djokovic nem játszott jól az első szettben. Ennek több oka is lehetett, például az, hogy a fájlalta a jobb vállát. Ellenfele, a 16. helyen rangsorolt Philipp Kohlschreiber vissza is élt a helyzettel, és sokmozgásos játékával 6-4-re megnyerte a játszmát.


Fotó: MTI/EPA

Djokovic a második szettben vette át a mérkőzés irányítását, játéka pedig rohamosan feljavult, így megnyerte a második és a harmadik felvonást is. A negyediket gyorsan lezárhatta volna, de 5-2-es vezetésnél elrontotta az adogatójátékát, ám végül 6-4-gyel övé lett ez a játékrész is, 2 óra 12 perc alatt jutott tovább.

A negyeddöntőben az a Tommy Haas lesz az ellenfele, aki 2005 óta a legidősebb teniszező egy Grand Slam-torna legjobb nyolc játékosa közt. A 12. helyen kiemelt német 35 esztendősen lett negyeddöntős, 2005-ben André Agassinak a US Openen sikerült ez a bravúr.

A hölgyeknél két sima mérkőzést láthattak a nézők: Viktorija Azarenka és Marija Kirilenko is két szettben harcolta ki a továbbjutást.

Eredmények – Roland Garros, nyolcaddöntő

férfiak:
Haas (német, 12.) – Juzsnij (orosz, 29.) 6-1, 6-1, 6-3
Djokovic (szerb, 1.) – Kohlschreiber (német, 16.) 4-6, 6-3, 6-4, 6-4

nők:
Azarenka (fehérorosz, 3.) – Schiavone (olasz) 6-3, 6-0
Kirilenko (orosz, 12.) – Mattek-Sands (amerikai) 7-5, 6-4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik