Sport

Remek magyar szereplés az rg-Eb-n

Nagyszerű gyakorlatokat bemutatva a magyar válogatott a középmezőnyben végzett a bécsi kontinensviadalon.

Helyezések tekintetében az utóbbi időszak egyik legjobb eredményét érte el egyéniben Vass Dóra és csapatban a Vass, Böröcz Bianka, Kécza Daniella összeállítású magyar válogatott. a ritmikus gimnasztikázók ausztriai Európa-bajnokságán.

A csapatverseny során minden országnak gyakorlatot kell bemutatnia. Az összesített eredmény alapján a mieink a 13. helyen végeztek. Az eredmény annál inkább is figyelemre méltó, mert összesen 30 nemzet vett részt a viadalon. A magyar válogatottban Böröcz Bianka és Kécza Daniella élete első felnőtt Európa-bajnokságán indult.

Vass egyéniben is remekelt, a négy szer eredménye alapján a 15. helyen végzett, ami a 81 versenyzőt felvonultató viadalon kiváló eredménynek számít. Igaz, hogy ezen az Európa-bajnokságon hivatalosan nem hirdetnek összetettet, de a jövő évi top Eb szempontjából volt jelentősége ennek az eredménynek. Ez pedig azt jelenti, hogy Vass ott lehet jövőre az elit Eb-n, ahol a legjobb 20 ritmikus gimnasztikázó szerepelhet.

Vass ezt mondta az Eb végeztével:

Nagyon boldog vagyok, mert összejött az álmom, a 15. helyen végeztem a négy szer alapján, ez pedig azt jelenti, hogy az eddigi legjobb Eb-szereplésemet hoztam. Igaz, hogy összetettben itt most nincs hivatalos eredményhirdetés, de a top Eb miatt is mindenki ezt veszi alapul. A lányokra, Daniellára és Biankára nagyon büszke vagyok, hiszen életük első felnőtt Eb-jén vettek részt, és nagyon jól helytálltak. Arról nem is beszélve, hogy csapatban is ez a 13. az utóbbi idők egyik legjobb helyezése.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik