Sport

Két világbajnokot is avattak Las Vegasban

Beindult a pókerforgatag az idei Las Vegasi póker világbajnokságon, a kettes és hármas eventen is bajnokot avattak.

Június eleje egy pókeres számára mindig egyet jelent a World Series of Poker versenysorozatával, melyen elkezdődtek a kiemelt események bajnokavatói. Trevor Pope és Charles Sylvestre is WSOP karkötővel gazdagodott – írja a Poker.hu.

A kettes számú eseményen, az ötezer dolláros Hold’em tornán közel ötszáz játékos vett részt, akik 2,2 millió dolláros nyereményalapon osztozhattak. A nagyobb nevek közül pénzbe jutott Antonio Esfandiari, Jesse Sylvia, Tom Marchese, David Peters és Dan Kelly is.

A döntőt az amerikai Trevor Pope kezdhette az élen, aki valósággal átgázolt ellenfelein, a párbajban az EPT bajnok skót David Vamplewval találkozott, aki hatalmas hátrányán nem tudott fordítani, így Pope-hoz került a győzelmet jelentő WSOP karkötő, és az 550 ezer dolláros fődíj is.

A hármas számmal jelölt versenyen elképesztően nagy tömeg ült asztalokhoz, háromezernél is többen próbálkoztak ugyanis az ezerdolláros turbó Hold’em tornán. A majd hárommilliós nyereményalapból kis szeletet csippentett ki magának az ismertebb zsugások közül Scott Seiver, Nam Le és Jonathan Tamayo is.

A fináléba igazán elismert pókerprofi viszont nem jutott be, főleg helyi, amerikai játékosok tették ki a kilencfős döntő asztalt. Közülük is Charles Sylvestre emelkedett ki, aki 491 ezer dollárt vághatott zsebre győzelmével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik