Sport

Kedvenceivel futhat az „ÖsszetarTÓ” futáson

Tókerülő sportrendezvényt rendeznek diákokkal és ismert fehérvári sportolókkal.

„ÖsszetarTÓ” futóversenyt szervez  a Vidámparki-tó környékén június 4-én, kedden az Ezredéves Készségfejlesztő Óvoda, Általános Iskola és Speciális Szakiskola.

Ezzel a programmal is szeretnék felhívni a társadalom figyelmét arra, hogy a fogyatékkal élők el- és befogadása milyen fontos feladat. A rendezvény megvalósítását Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András segíti, valamint Soltész Miklós szociális és családügyért felelős államtitkár is részt vesz a programon, és együtt fut a diákokkal.

14 órától kezdődnek a csapatváltó versenyek sérült gyermekek bevonásával, illetve a város neves sportolóinak közreműködésével a Vidámparki-tó környékén. Az Ezredéves Iskola szeretné, ha az oktatási intézmények közül is minél többen csatlakoznának hozzájuk. Minden iskolából ötfős csapatok jelentkezését várják. A diákcsapatok a sportolókkal együtt alkotnak csapatokat és teljesítik az „ÖsszetarTÓ” futás távjait. Az Fehérvár KC női kézilabda csapatából Siti Eszter, Azari Fruzsina és Vaszari Virág, a Sapa Fehérvár AV 19 több játékosa, valamint Kóger Dániel jégkorongozó, a Bericap Alba Fehérvár kosárlabda csapata, valamint a Videoton FC labdarúgói közül is csatlakoznak az iskolásokhoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik