Sport

Ancsin Gábor, a sasszemű

Ancsin-Gabor(210x140)(2).jpg (ancsin gábor, )
Ancsin-Gabor(210x140)(2).jpg (ancsin gábor, )

A Pick Szeged válogatott jobbátlövőjét, Ancsin Gábort kedden megműtötték, de nem kell megijedni, Gabi „csupán” lézeres szemműtéten esett át.

A műtét előtti hétfőn a játékosnak egy vizsgálatra kellett mennie, de még mielőtt ezt elvégezhették volna, a klinika hölgy dolgozói összesereglettek, hogy aláírásokat kérjenek. Jól is tették, mert ez akkor még könnyen ment, de utána pupillatágítás következett, amelyet követően Gabi homályosan látott, és nehezen ment volna az autogramok osztogatása. A vizsgálatra azért volt szükség, hogy megnézzék, műthető-e a szeme.

Mivel mindent rendben találtak, így kedden a válogatott átlövő már túl is esett a műtéten. Bár maga a beavatkozás mindennel együtt csupán negyedórás volt, a felépülés hosszabb folyamat. Most még óránként kétféle szemcseppet kell használnia, illetve két hónapig napszemüveget hord majd játékosunk. Figyelnie kell arra is, hogy ez idő alatt ne érje ütés a szemét. „Az volt a legfontosabb szempont, hogy az alapozásra már a csapat rendelkezésére álljak, és mivel a következő lehetséges időponttal ez már nem jött volna össze, így most kellett mennem.” – mondta Gabi, akinek bal szeme -3,5 dioptriás volt, a jobb pedig -4,75-ös. Gabi közel 14 éve hordott szemüveget vagy kontaktlencsét, ez megviselte a szemeit, az utóbbi időben pedig a fényre is érzékeny volt. „Közvetlen ismerősöm még nem vetette alá magát ilyen beavatkozásnak, így utánaolvastam a témának, és sok biztató információra tettem szert. Ez tényleg hihetetlen, olyan a szemem, mint a sasé. Soha egyetlen szemüveggel vagy kontaktlencsével nem láttam ilyen élesen” – lelkendezett Gabi, aki jelenleg Szegeden pihen. A nyár további részét még nem tervezte meg, szeretne elmenni valahová nyaralni, de profi sportolóhoz méltóan a szünetben sem áll le az edzésekkel, a nyaralás mellett a mozgásra, konditermi edzésekre is szakít időt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik