Sport

Szombaton lesz a Magyar Chan Wu bajnokság

Formagyakorlat (kung fu, wu shu, formagyakorlat)
Formagyakorlat (kung fu, wu shu, formagyakorlat)

Érdekes, látványos eseménynek lesz házigazdája június 1-én a Budaörs Városi Uszoda, Sportcsarnok és Strand területe.

A tavaly novemberi Modern Wu Shu és Chan Wu tradicionális Kung fu világbajnokság után szombaton újabb távol-keleti rendezvényt tartanak – ezúttal Budaörsön. A X. Magyar Chan Wu Bajnokság és kínai napok keretében 20 kategóriában indulnak versenyzők, akik pusztakezes és fegyveres formagyakorlatokat mutatnak be, illetve light és fullkontakt küzdelmekben vesznek részt.

Kövér Kristóf formagyakorlata közben
Fotó: Baló Júlia

A versenyt látványos gálaműsor zárja, amelyen a legizgalmasabbnak ígérkező döntőket, a Shaolin Gongfu és Taiko dob show-t láthat a nagyérdemű. Kevesen tudják, de a sportág a 2008-as olimpián bemutató sportágként vett részt, ráadásul van már magyar Európa-bajnoka is. Kövér Kristóf 2011-ben, Tallinban a tradicionális saolin pusztakezes formagyakorlat kategóriában érdemelte ki az aranyérmet.

A versenyekkel egy időben kezdődik a két héten át tartó Kínai Kulturális Napok, ahol kiállítások és előadások keretében ismerkedhetnek meg a látogatók a távol-keleti ország kultúrájával.

A szombati versenyekre a belépőjegy ára 1500 forint, de budaörsi lakcímkártyával rendelkezőknek, nyugdíjasoknak és 14 év alatti gyerekeknek ingyenes.

Íme egy kis előzetes:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik