Sport

Futóverseny az egészséges Fehérvárért

Június 9-én új helyszínen kerül megrendezésre a Tiszta, Egészséges Székesfehérvárért utcai futóverseny, melyre egy PET palack lesz a nevezési díj.

2012-ben nagy sikert aratott az ARAK és a Depónia Kft. utcai futófesztiválja, mely az egészséges életmódra és a tiszta környezetre igyekezett felhívni a figyelmet a sport erejével. A Környezetvédelmi Világnaphoz kapcsolódva idén június 9-én várják a futókat egy új helyszínre, a Belváros felújítási munkálatai miatt ugyanis változik a futókra váró útvonal.

Hirt Károly, az Alba Regia Atlétikai Klub elnöke elmondta: „ A klub életében egyre fontosabb, hogy a profi sport terén nyújtott színvonalas események mellett tömegsport rendezvényeket is szervezzünk. Ez az utcai futóverseny igazi családi és közösségi rendezvény. Terveink szerint évről évre bővül majd a résztvevők köre és remélem, néhány év múlva már rangos nemzetközi utcai futóverseny lesz a TESZ. A verseny legfontosabb üzenete a példamutatás. Igyekezzünk egészségesen, környezettudatosan élni!”

A TESZ bekerült a 2013-as Szent István Emlékév programjai közé, ehhez kapcsolódóan a Munkahelyi Váltók és az Utcai Futók futamai 10×1038 métert futnak majd. A szervezők gondoltak a kicsikre és az idősebbekre is, ők egy 975 méteres távot teljesíthetnek. A Depónia futás résztvevői egy-egy PET palackkal neveznek és szintén egy kört kell futniuk. A családi csapatok egy, a munkahelyi váltó négy, míg az utcai futók nyolc körrel teljesítik az utcai futóversenyt.” – tájékoztatott Borsányi Zoltán, az ARAK utánpótlás menedzsere, aki felhívta a figyelmet arra, hogy idén minden résztvevő a verseny előtt felajánlhatja a futást kedvenc iskolájának, de számítanak a fehérvári diákokra is. Az iskolai részvételt a tanulói létszámhoz viszonyítva értékelik a rendezők, az 1-3 helyezett iskola értékes sportszer-vásárlási utalványt kap.

Kedvezményes előnevezésre június 6-ig van lehetőség a www.arakatletika.hu/tesz oldalon. A verseny napján, június 9-én, vasárnap 07:00 órától 13:00 óráig a Rákóczi út a Városkaputól a Széna térig teljes hosszában, valamint a Várkörút érintett szakasza el lesz zárva a forgalom elől. A verseny alatt az autóbusz járatok módosított útvonalon közlekednek, amelyről az Alba Volán weboldalán a www.albavolan.hu-n tájékozódhatnak az utasok.

A verseny fővédnöke Dr. Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár, Dr. Cser-Palkovics András polgármester és Miklósa Erika operaénekesnő, aki június 9-én futni is fog a Tiszta, Egészséges Székesfehérvárért!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik