Sport

Újabb spanyol válogatott Veszprémben

Carlos Ruesga (carlos ruesga, )
Carlos Ruesga (carlos ruesga, )

Eldőlni látszik Carlos Ruesga dilemmája – legalábbis a Marca.com szerint. A spanyol sportlap állítja, a válogatott irányító a Veszprémet választotta.

Ruesga az utolsó előtti spanyol, aki száműzetésbe megy címmel közölt írást a marca.com, amely folyamatos elszivárgásról beszél. Carlos Ruesga ugyanis a hatodik játékos a világbajnok csapatból, aki külföldre igazolt.

Persze mindez kevéssé lenne érdekes számunkra, ha a cikk nem közli tényként, hogy a Veszprém tovább „spanyolizálódik”, Ruesga csatlakozik ahhoz a spanyol különítményhez, amelyet Chema RodriguezCristian Ugalde és a csapat edzője, Antonio Carlos Ortega fémjelez.

A cikk azt is elárulja, hogy az irányító a Franciaországba, a Paris Saint Germainhoz távozó Császár Gábor helyére érkezik és – múlt időben – kétéves szerződést kötött. Veszprémből származó információk szerint a jövő heti szerződés aláírását már csak egy pozitív orvosi vizsgálati eredmény írhatja át.

Császár pótlása nem egyszerű. A Sport24 szerint a magyar válogatott irányítója támadásban mindenképp jobb játékos, mint a spanyol, aki a világbajnokságon például 21/8-as, azaz 38 százalékos lövés/gól mutatóval zárt, és mindössze 1 óra 33 percet töltött a pályán.

Ruesgáról tudni kell még, hogy anyagi vitába került eddigi klubjával. Az Ademar León 150 ezer euróval tartozik neki, és a játékos már minden létező fórumon panaszt tett klubja ellen, amely csőd közeli állapotban van.

Ők hatan:

Ruesga a hatodik játékos a világbajnok spanyol válogatottból, aki a következő szezont külföldön kezdi: Gonzalo Pérez de Vargas (Toulouse, Franciaország), Roberto García Parrondo és Nico Mindegia (Szeged, Magyarország – de az új edző, Juan Carlos Pastor szintén spanyol), Iosu PAU (Goñi at Aix, Franciaország) és Juanjo Fernandez (USAM Nimes, Franciaország).

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik