Sport

5 centis gólal jutott döntőbe a Kings

Jonathan Quick  (Jonathan Quick, los angeles kings, )
Jonathan Quick  (Jonathan Quick, los angeles kings, )

Az NHL keddi játéknapján a Los Angeles Kings hazai pályán verte a San Jose Sharks csapatát, ezzel összesítésben 4-3-mal jutott a nyugati főcsoport döntőjébe.

A két csapat párharcát végig az jellemezte, ami a kedd esti meccset is, mint eddig, úgy most is a pályaválasztó hozta a mérkőzést. Így a Sharks kiesésének talán az lehet a legfőbb oka, hogy egyszer sem sikerült megtörnie a pályaelőnyt.

A Los Angeles Kingsnek a gól nélküli első harmadot követően a második hozta meg a győzelmet. Előbb Justin Williams emberelőnyben emelte át a pakkot a kapus lábán, ami cirka 5 centivel haladt túl a gólvonalon. Néhány perccel később könnyebb dolga volt, mert egy elrontott védekezés következtében maradt egymagában a koronggal és az üres kapuval szemben. Hiába csúszott a kapus, nem hibázott.

A San Jose Sharks a harmadik harmadban csak szépíteni tudott Dan Boyle révén

A San Jose Sharksnak ez lehetett volna a harmadik főcsoportdöntője az elmúlt négy évben, a Kingsnek viszont ez az egymást követő második. Ráadásul a rájátszásban eddig veretlenek hazai pályán. Szüzességük visszanyúlik még az alapszakaszra is, hiszen aki a 14 meccs óta a Staples Centerbe látogatott, mind lehajtott fejjel távozott.

NHL, rájátszás, nyugati főcsoport-döntő:

Los Angeles Kings – San Jose Sharks 2-1

A párharc végeredménye 4-3, továbbjutó a Los Angeles Kings
A Kings címvédőként a szintén hetedik meccsen eldőlő Chicago-Detroit párharc győztesével találkozik a nyigati főcsoport döntőjében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik