Sport

Óriási magyar siker a PokerStars SCOOP zárónapján

SlyderS1 hatalmas győzelmével ért véget a PokerStars SCOOP versenysorozata, akinek a bajnoki cím 170 ezer dollárt hozott a konyhára, míg a negyedik helyen végző PokerBratv2 73 ezer dollárt kaszált.

Óriási magyar sikerrel végződött a PokerStars tavaszi kéthetes megmérettetése, a SCOOP zárónapja, melyen „PokerBratv2” a negyedik helyen 73 ezer dollárt nyert, míg „SlyderS1” egészen a győzelemig menetelt, amivel 170 ezer dollárral gazdagodott. Ketten együtt összesen 54 millió forintot kaszáltak – írja a Poker.hu.

A PokerStars Spring Championship of Online Poker versenysorozatán az utolsó játéknapot rendezték hétfőn, melyen még számos magyar zsugás volt érdekelt. A legtöbb figyelem a 42-es eseményre terelődött, ahol még három magyar játékos lehetett ott a 61 fős mezőnyben, a 215 dolláros 8-max Hold’em tornán.

SXAMPOO” is közel járt a tűzhöz, azonban a 22. helyen volt kénytelen távozni, amiért 4 ezer dollárt tehetett zsebre. „SlyderS1” és „PokerBratv2” révén viszont két magyar zsugás is bejutott a nyolcfős döntő asztalra, a tét pedig a 170 ezer dolláros fődíj megszerzése volt.

PokerBratv2” végül a negyedik helyen zárt, így bár lemaradt a dobogóról, a 73 ezer dollár értékű nyereménye minden bizonnyal kárpótolta.

Honfitársa kiesésével már biztos volt, hogy „SlyderS1” éremmel zárja a tornát, aminek már csak a színe volt kérdéses. A rutinos magyar kártyás nem hazudtolta meg magát, a párbajba is bejutott, ahol észt ellenfél, „rain1812” várta.

SlyderS1” élete formájában játszott, és bár az elején még hátrányban volt, sikerült fordítani az álláson, végül a győzelmet is megszerezte. A csillogó aranyérem mellé egy értékes PokerStars karórát, valamint a fődíjat, a 170 ezer dollárt is zsebre vághatta.

A két magyar kártyás összesen 243 ezer dollárt kaszált a tornán, ami átszámítva 54 millió forintot ér. Teljesítményüknek köszönhetően Magyarország a 18. helyen zárta a SCOOP ranglistát, ami hosszú idők óta a legjobb magyar helyezés a sorozat történetében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik