Sport

Ilyés Ferenc visszatér Szegedre

ilyes-ferenc(960x640).jpg (ilyés ferenc, )
ilyes-ferenc(960x640).jpg (ilyés ferenc, )

A Pick Szeged egykori kiváló átlövője elhagyta a lengyel Wisla Plockot, és visszatért a Tisza partjára.

A négyszeres Magyar Kupa-győztes, négyszeres magyar bajnok és kétszeres olimpiai negyedik kézilabdázó távozását a lengyel sajtó már kész tényként közölte, hivatalos viszont csak hétfőn lett Ilyés távozása. A balátlövő a Wisla Plock mezét cseréli a Pick Szegedére.

A 198 centis sportoló három szezonra kötelezte el magát a szegedi alakulathoz.

„Tiszta szívemből örülök annak, hogy visszatérhetek szeretett csapatomhoz, a Pick Szegedhez. Nem árulok el titkot azzal, hogy a volt együttesemmel kapcsolatosan mindenben naprakész vagyok, tudom, hogy változások lesznek majd a nyáron. A klub stabilitása, az, hogy hosszú távon számolnak velem, vonzó volt számomra, ezért ment könnyen a megállapodás. Barátaim élnek a városban, sok minden köt Szegedhez. Külön örömmel töltött el, hogy az új mester, Juan Carlos Pastor is ragaszkodott hozzám, ez egy játékos számára nagy elismerés és nagy kihívás is. Hiszek abban, hogy a Pick Szegeddel komoly sikereket érünk majd el” – nyilatkozta Ilyés Ferenc, aki a hírek szerint nem egyedül érkezik, hanem hozhatja magával bosnyák csapattársát, Muhamed Toromanovicot is.

„Még az év elején vettük fel először a kapcsolatot Ilyés Ferenccel, és puhatolóztunk nála, hogy lenne-e kedve visszatérni a Pick Szegedbe. Az elmúlt hetekben felgyorsultak az események, Feri menedzserén keresztül a lengyel Plockkal is sikerült megállapodnunk, hiszen még egyéves szerződése volt a csapattal. Mindenben partner volt a lengyel együttes, így egykori játékosunkkal sikerült hároméves megállapodást aláírnunk” – mondta Mezei Richárd, a Pick Kézilabda Zrt. vezérigazgatója.

Ilyés 2000 és 2007 között szolgálta a szegedieket, majd a Veszprémben lehúzott előbb két, majd egy évet. Közben játszott a német Lemgóban is, most pedig Lengyelországot hagyta ott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik