Sport

Saját otthonában lepték meg a Miamit

Indiana Pacers (indiana pacers, )
Indiana Pacers (indiana pacers, )

Az Indiana Pacers nyerni tudott a Miami Heat vendégeként a tengerentúli profi kosárlabda-bajnokságban (NBA).

Egyelőre a vártnál sokkal jobban megszenved a címvédő az Indiana Pacersszel. A floridai társaság elsősorban LeBron James klasszisának köszönhetően diadalmaskodott a keleti főcsoportdöntő első meccsén, igaz akkor is csak hosszabbításban. Két nappal később pedig máris ugrott a pályaelőnye a Heatnek.

Az Indiana jól indított az összecsapáson, az első negyedben kényelmesnek mondható előnybe került. A Miami nagy küzdelem árán faragott hátrányából, a negyedik negyedben pedig már négy ponttal is vezetett. Közel járt a csapat ahhoz, hogy 2-0-ra elhúzzon a párharcban.


George igazi vezére a csapatának
Fotó: AFP

Ehhez képest James tőle kissé szokatlan módon két nagyon fontos pillanatban elszórta a labdát a találkozó legvégén, az Indynek pedig ez most elégnek bizonyult ahhoz, hogy megnyerje az összecsapást 97-93-ra, 1-1-re módosítva ezzel az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állását.

Persze mindez nem csak az amúgy 36 ponttal záró James bakiján múlt. Roy Hibbert például 29 pontot és 10 lepattanót, Paul Geroge pedig 22 egységet és hat asszisztot tett be a közösbe a Pacersnél.

Eredmény – NBA, keleti főcsoportdöntő, 2. mérkőzés

Miami Heat – Indiana Pacers 93-97

A párharc állása: 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik