Sport

Nem játszott, szenvedett a magyar válogatott

Demeter-Gyorgy(960x640).jpg (demeter györgy, )
Demeter-Gyorgy(960x640).jpg (demeter györgy, )

Elveszítette első világbajnoki-selejtezőjét a magyar férfi-röplabdaválogatott.

Demeter György csapata a szlovén fővárosban, Ljubljanában lépett pályára pénteken este, az ellenfél pedig Moldova csapata volt. A mieink az első szettet viszonylag simán, a másodikat már szorosabb csatában bukták el, majd a harmadik játszmában nagy küzdelemben szépíteni tudtak. Nem tartott azonban sokáig a feltámadás, a következő felvonást ismét elbukta a csapat, Moldova 3-1-re nyert.

“A röplabdát játszani kell, akkor érünk el sikereket, ha megtanulunk egymásért küzdeni. Sajnos nem tudtuk megszerezni a várt győzelmünket. Bízom benne, hogy a következő meccseken a röplabdát játszani tudjuk majd. Sajnos ma nem játszottunk, hanem szenvedtünk” – értékelt a lefújás után Demeter a szövetség honlapján.

A magyarok szombaton a szlovénokkal, vasárnap pedig az izraeliekkel játszanak. A csoport első helyezettje a selejtező januári harmadik körébe kerül, míg a másodikként végző csapatnak októberben a második fordulóban is pályára kell lépnie.

A kiemelt 12 európai válogatott csak a harmadik körben kapcsolódik be a küzdelmekbe, onnan lehet kivívni a vb-részvétel jogát.

Eredmény – röplabda, világbajnoki-selejtező, 1. forduló, B csoport

Moldova-Magyarország 3-1 (18, 22, -28, 18)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik