Sport

Nagy potyagól az NHL-ben

new york rangers (new york rangers, )
new york rangers (new york rangers, )

A New York Rangers a padlóról állt talpra a Boston Bruins ellen, így még életben maradt a rájátszásban.

A bostoni hokicsapat eddig három mérkőzést nyert a tengerentúli jégkorong-bajnokság keleti főcsoport elődöntőjében, azaz egy karnyújtásnyira került a továbbjutástól. A túloldalon a nagyot küzdő New York Rangers közben egyet sem nyert, Henrik Lundqvistéket így nem csak a kiesés, hanem a söprés szele is meglegyintette.

Nem indult jól a Parkőrök szempontjából a negyedik összecsapás sem, a vendégek ugyanis a második harmad nyolcadik percében már 2-0-ra vezettek a Madison Square Gardenben. Kisvártatva jött Hagelin elképesztően nagy potyája (Rask kapus elcsúszott a lövés pillanatában és elcsorgott mellette a pakk), sőt, a harmadik játékrész elején egyenlített is a Rangers, majd egy gyors gólváltást követően jött a hosszabbítás. Kreider lett végül a nyerőember, aki a ráadás 8. percében zörgette meg a hálót, így az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása 3-1-re módosult.

Nyugaton a címvédő Los Angeles Kings lenullázta a San José Sharks együttesét az ötödik összecsapáson, így 3-2-re vezet a párharcban. Jonathan Quick ismét csapat húzóembere volt a maga 24 védésével, nem is csoda, hogy ő lett a meccs embere.

Szintén nullázott a Detroit Red Wings, amely a második hazai mérkőzését is megnyerte a Chicago Blackhawks ellen, és 3-1-re vezet az összesítésben. Ahhoz képest, hogy a Detroit éppencsak beslisszolt a playoffba, a Chicago pedig diadalmenetben nyerte meg az alapszakaszt, ez elég vaskos meglepetésnek mondható.

Eredmények – NHL, rájátszás, 2. kör (főcsoport-elődöntők)

Kelet:

New York Rangers Boston Bruins 4-3, hosszabbítás után

Az állás: 3-1 a Boston javára

Nyugat:

Detroit Red Wings Chicago Blackhawks 2-0

A párharc állása: 3-1 a Detroit javára

Los Angeles Kings San Jose Sharks 3-0

A párharc állása: 3-2 a Los Angeles javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik