Sport

Erőss: A mesefigura szerep jutott nekem

A Nepálban eltűnt hegymászó februárban adott hosszabb interjút, amelyből választ kapunk a többi közt arra, miért mászott fél lábbal, és mit gondol a családról, a férfi és a nő szerepéről. 16 perc, érdemes végignézni.

Egy eddig még nem látott beszélgetés felvétele került nyilvánosságra a Nepálban eltűnt Erőss Zsoltról. A hegymászó a Férfiak Klubja nevű oldalnak a férfias értékekről, a családról, a férfi és a nő viszonyáról beszélt egy interjúban.

Erőss azt mondja, nem tudta betölteni a családban a központi szerepet, hiszen – feltehetően itt a sok távolmaradásra utalt – inkább legendás szereplője volt a családnak, övé volt a mesefigura szerepe.

Úgy gondolja, a média által mutatott világ nem értékes, inkább szórakoztató gagyiság, és veszélyes, ha ez mutatja meg a női ideálokat vagy a férfiak értékeit.

Erőss szerint a mai világban romlanak az emberi kapcsolatok, azokat pedig nem fejlesztjük, inkább sokszor eldobjuk.
Szerinte csak a nehéz feladatoknak van értéke (az embernek igénye, hogy megfeleljen nehezebb kihívásoknak), és egy emberi kapcsolatot úgy kell terelni, hogy annak ne legyen vége.

Konfliktuskerülőnek tartja magát Erőss, de sokat tanul a feleségétől, aki kemény a vitákban. Erőss szerint a férfias kisugárzást lehet tanulni, de a valós érzések megismertetéséhez ezeket le kell hántani. Úgy gondolja, az a sikeres férfi, aki a nőknél sikeres tud lenni, önmaga helyzetét e tekintetben szerencsének tartja.

A férfiak szerepéről bővebben beszélt még tehát az alábbi interjúban.

Videó – Interjú a Férfiak Klubja portálnak:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik