Sport

Giorgetti: Veszélyesek a magyar csajok

alex giorgetti (alex giorgetti)
alex giorgetti (alex giorgetti)

Alex Giorgetti elhagyja a Debrecen vízilabdacsapatát. Magyarországról mesélt egy helyi portálnak.

Magyarországon született, de Olaszországban élte le eddigi éveit Alex Giorgetti világbajnok olasz vízilabdázó, aki a szezont „idehaza”, a Debrecen csapatánál töltötte.

Remek pólós, aki kiemelkedett a magyar mezőnyből, már csak azért is, mert gólkirály lett az Eger győzelmével véget érő OB I.-es bajnokságban. A debreceniek anyagi problémákkal küzdöttek a szezonban, távozott Gyöngyösi András vezetőedző is, ennek ellenére a csapat majdnem bejutott az Európa Kupa döntőjébe.


Fotó: MTI

Alex Giorgetti a dehir.hu oldalnak adott interjút távozása okán. A pólós elmondta, nagyon megszerette Magyarországot, egyedül a magyar konyha nem ízlett neki, nem szereti a nehéz ételeket. Jó olasz kávét és capuccinót sem nagyon találni hazánkban, viszont a magyart tartja a legjobb bajnokságnak.

Azt mondja, mindenképp megérte ide szerződnie, jobb pólós lett, sokat tanult. Négy élcsapat hívja, de még nem tudja, hol játszik jövőre, hiszen a nyáron világbajnokságot rendeznek, és most az a célja, hogy a válogatottal azt megnyerje.

Ami a magyar embereket illeti: Giorgetti szerint sokkal többet kellene mosolyogni, pozitívabban állni az élethez, és bízni a másikban. Túl feszültek és zárkózottak a magyarok. A legnagyobb negatívumnak ezt tartja, valamint szakmailag azt, hogy a Debrecent egyszer sem hagyták nyerni az élcsapatok ellen, mert a pénz és a kapcsolatok ennek gátat szabtak.

S hogy mi a legnagyobb pozitívum? Erre így válaszolt a pólós: „Őszintén? A csajok. Gyönyörűek a magyar lányok, tényleg, lehet azt mondani, hogy szebbek, mint Olaszországban, de veszélyesek is. Itt nem mindig elég, ha rendes srác vagy…”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik