Sport

Az NB I-be jutásra készülnek

Az NB I-be jutásért, a Szombathely csapata ellen vívott mérkőzésre készül az SZTE EHÖK röplabda csapata.

Az SZTE EHÖK SE női röplabda szakosztálya múlt csütörtökön Szegeden, a Hattyas soron, majd szerdán este Békéscsabán, a Városi Sportcsarnokban edzőmérkőzéseken lépett pályára a BRSE junior csapata ellen. A cél az NB I-be jutásért, a Szombathely csapata ellen vívott mérkőzésre való felkészülés volt.

Rendkívül hasznos és tanulságos meccseket játszottak a lányok. Szél Márta edző két dolog gyakorlására hívta fel a figyelmet a meccsek kezdetén, melyek a VSA elleni visszavágón akár a győzelmet is jelenthetik: a taktikus, helyezett szervák és a figuratív támadójáték erősítése volt a mérkőzéseken a fő feladat.

Első mérkőzés, Szeged

SZTE EHÖK SE – BRSE 2:2

Az első játszmát a szegedi lányok kezdték jobban, azonban a lelkes juniorok pontról-pontra zárkóztak, a végjáték nagyon kiélezett volt. A második és harmadik szettben a csabaiak irányítottak, a Szeged csak futott az eredmény után, a pontatlan nyitásfogadásokból nem sikerült a kért figurák kivitelezése. Az utolsó (15 pontig tartó) játékrészt Molcsányi Petra támadásainak és nyitásainak köszönhetően egyértelmű fölénnyel hozta a házigazda EHÖK SE csapata.

SZTE EHÖK SE: Neizer, Molcsányi, Krcelic, Szabó, Lengyel, Molnár A. Csere: Páder (libero). Edző: Szél Márta.

Második mérkőzés, Békéscsaba

BRSE – SZTE EHÖK SE 3:1

 

A csapatok tegnap este két órán át fárasztották egymást, összesen négy szettet játszottak. Az EHÖK SE oldalán az elmúlt edzőmérkőzéshez hasonlóan ismét a figuratív támadások mellett a taktikus, helyezett nyitások begyakorlása jelentette az elsődleges célt.

A mérkőzésen 3:1-es végeredmény született a hazaiak javára, ez azonban nem mérvadó, hiszen a gyakorlás, a meccshangulat megteremtése, a játékosok minél jobb összeszoktatása jelentették a fő célt. Az alapjáték nem jelentett problémát a vendégeknek, a szettek végjátéka rendre kiélezett volt, a mérkőzés nagy küzdelmet hozott.

SZTE EHÖK SE: Neizer, Molcsányi, Molnár Sz., Szabó, Fürdök, Molnár A. Cserék: Páder (libero), Matics. Edző: Szél Márta

Az NB I-be jutásért vívott mérkőzésre 2013.05.26-án 17 órai kezdettel kerül sor, a helyszín az Egyetemi Sportközpont “D” jelzésű, labdás terme (Hattyas sor 10.), gyere és szurkolj TE is az NB I-be jutásért!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik