Sport

Visszavonul a “Főmedve”

brian urlacher (brian urlacher)
brian urlacher (brian urlacher)

Saját Twitterén jelentette be szerdán Brian Urlacher, az NFL-ben szereplő Chicago Bears vezére, hogy befejezi profi pályafutását.

A Medvéket 12 szezonon át erősítette, és már az első éveitől a gárda legendásan kemény védelmének alappillére volt, később megkapta a kapitányi rangot, innen a “Főmedve” becenév.

Az ikonikus 54-es üzenetében leírta, sokat gondolkodott a folytatásról, de úgy érzi, nem tudna már azon a szinten teljesíteni – május 25-én lesz 35 éves -, mint azt sokan várnák tőle az elmúlt évek alapján.

“Hiányozni fognak a csapattársak, az edzők, és a nagyszerű Bears-szurkolók. Büszke vagyok, hogy megadhattam nektek mindent, amire csak képes voltam a pályán” – írta Urlacher.

Egy valami azonban hiányzik példás karrierjéből: nem nyert a chicagói alakulattal bajnoki címet, bár 2007-ben Super Bowlt játszott, de akkor jobb volt a Peyton Manning vezette Indianapolis Colts.

Pályafutása során nyolcszor választották be a Pro Bowlba, és emelett egy klubrekordot is tart, hiszen egyik védő sem tudott 1353 szerelést bemutatni karrierje alatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik