Sport

Meglépett a Spurs

San Antonio Spurs (san antonio spurs, memphis grizzlies, Lionel Hollins, tony parker, )
San Antonio Spurs (san antonio spurs, memphis grizzlies, Lionel Hollins, tony parker, )

A San Antonio Spurs hazai pályán 93-89-re győzte le a Memphis Grizzliest. A texasi csapat 2-0-ra vezet az NBA Nyugati főcsoport döntőben.

A Spurs az első félidőben jócskán ellépett a Memphistől, 15 ponttal vezetett, így a játék második felében kissé kiengedett. A harmadik negyedben ebből nem is lett gond, sőt, hiába araszolt felfele a Grizzlies, a találkozó végét jelző duda megszólalása előtt 53 másodperccel még mindig 7 pont (85-78) maradt az előnyből.

Aztán megzavarodtak, különösen Manu Ginobili, aki labdát vesztett, majd csúnyán szabálytalankodott Tony Allen ellen. A Memphis 15 másodperccel a vége előtt egyenlített, és mivel a Spursnek nem volt elegendő ez a döntő kosár eléréséhez, így jöhetett a hosszabbítás, ahol a hazaiak egyértelműsítették addig is meglévő fölényüket..

A Spurs győzelmét elsősorban Tony Parker karriercsúcsot jelentő 18 asszisztja mellé még dobott 15 pontjának, és a hosszabbításban magát jócskán összekapó, nyolcból hat pontot szerző Tim Duncannek (összesen 17 pont) köszönhette.

NBA rájátszás, nyugati főcsoport, döntő:

San Antonio Spurs – Memphis Grizzlies: 93–89, hosszabbítás után (15-13, 31-18, 30-33, 9-21, 8-4)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2-0 a San Antonio javára

Ajánlott videó

Olvasói sztorik