Sport

Janics Natasa újra egy hajóban evez Kováccsal!

Kovács-Janics (kajak-kenu, kovács katalin, janics natasa, )
Kovács-Janics (kajak-kenu, kovács katalin, janics natasa, )

A 2004-ben és 2008-ban is ollimpiai bajnokságot nyerő kajakpárosunk úgy döntött, hogy a 2013-as világ- és Európa-bajnoki részvételért zajló válogatókon ismét egymás mögött és egymásért lapátolnak.

A londoni olimpiát követő országváltásos szappanopera után a háromszoros olimpiai bajnok kettős 500 és 200 méteres távokon adta le a nevezését a hétvégi szegedi válogatóra. Eddig mindössze egyszer edzettek együtt, de a rutin mellettük szól. Kovácsék legnagyobb ellenfele a Szabó Gabriella, Fazekas-Zur Krisztina páros lesz. Kozák Danuta csak egyesben áll rajthoz.

Előzmények:

A magyar sportági szakszövetség korábban nem engedélyezte, hogy országot váltson, a londoni olimpia után szerb színekben versenyezzen a kajakos. Pontosabban lelépési pénzt kért tőle, a korábban meghatározott belső szabályzata alapján. A szerb szövetség – merthogy Janics férje, a bolgár Andrian Douchev szerbiai munkavállalása miatt oda költözött volna – nem fizette ki a kért 150 ezer eurós összeget, ami azt jelentette, hogy a kajakos két évig nem versenyezhet más nemzet színei alatt.

Így döntött a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség is, így felmerültek más lehetőségek annak érdekében, hogy mégis versenyezni tudjon a kajakos. Szóba került az is, hogy a cél érdekében elválna férjétől Janics Natasa.

A sportoló többször is ellentmondásosan nyilatkozott arról, miért is távozna Magyarországról. A Londonban olimpiai bronzérmet (egyesben) és ezüstérmet (kettesben, Kovács Katalinnal) szerző kajakos azt mondta, sosem érezte jól magát hazánkban, később arra hivatkozott, hogy a családot szeretné egyben tartani a jövőben is.

Korábbi döntését felülbírálta a kajakos, és márciustól újra magyar, a győri klub színeiben versenyez..

Ajánlott videó

Olvasói sztorik